Mag ik wat vragen? Deel 5

In mijn winkel is er volop tijd om naast functionele verkoopgesprekken ook te praten over random levensvragen. Dat stuk vind ik minstens zo interessant als de rest van mijn werk. Het begint vaak met een eenvoudige vraag van een klant die vervolgens aanleiding is voor een bijzonder gesprek. Soms heb ik tranen in mijn ogen van ontroering en gelukkig vaak ook van het lachen.

Eerder schreef ik Mag ik wat vragen? Deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4. Vandaag tijd voor een update met deel 5.

Red je het nog een beetje?
Deze vraag staat al jaren met stip op nummer 1. Er gaat geen week voorbij of iemand stelt mij deze vraag. Ik word er soms een beetje treurig van omdat ik mij afvraag welk doemscenario ik over het hoofd zie. Ik verdien met mijn winkel een modaal salaris én ik vind mijn werk hartstikke leuk. Dus ja, vooralsnog red ik het wel. Dit is uiteraard wel te danken aan trouwe klanten die komen winkelen, iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Uiteraard maak ik me wel zorgen over het retaillandschap in zijn algemeenheid. Lege panden in de stad zijn ongezellig en online is alles te koop. Vooralsnog ga ik vol goede moed verder en gebruik ik juist mijn kennis en kunde om onderscheidend te zijn binnen mijn branche.

Wandel jij de Vierdaagse?
Eerlijk gezegd hou ik helemaal niet van grootschalige evenementen, dus nee, de Vierdaagse zul je mij nooit zien lopen. Wel hou ik erg van wandelen en mede daarom organiseer ik samen met Wageninger Wim Huijser een paar keer per jaar de Wageningse Wandeling. Bij dat evenement is het trouwens oppassen dat het geen Vierdaagse wordt want bij de laatste editie deden er maar liefst negentig enthousiaste wandelaars mee. De volgende editie is zondagmiddag 17 mei. De start locatie wordt nog bekend gemaakt. Juist omdat ik niet van grootschaligheid houd ben ik nu al aan het bedenken hoe ik ervoor kan zorgen dat het aantal deelnemers van dit evenement onder de honderd zal blijven.

Heb jij dit tijdschrift zelf gemaakt?
Op mijn toonbank ligt een stapel tijdschriften met de titel Jouw Actieve Natuur. Het magazine valt goed in de smaak bij outdoorliefhebbers. Op de vraag of ik het zelf heb gemaakt geef ik als antwoord: ”Jazeker, maar uiteraard niet alleen!” Een mooi magazine maak je immers niet in je eentje, althans ik niet. Ik werk hiervoor samen met een groep enthousiaste buitensporters en een hele goede vormgever die zelf ook fervent buitensporter is. Tevens heb ik outdoorwinkels en buitensportmerken bereid gevonden om financieel bij te dragen. In ruil daarvoor deel ik met hen content en maken we voor de participerende outdoorwinkels een gepersonaliseerd magazine. Ik vind het maken van dit magazine een van de leukste projecten die ik ooit heb gedaan. In maart wordt de tweede editie van Jouw Actieve Natuur gelanceerd en ik kan niet wachten om ook die editie aan mijn klanten te overhandigen. Het is mijn ambitie om dit magazine te laten uitgroeien tot de Allerhande van de buitensport. Hoe geweldig zou het zijn als je bij iedere zelfstandige outdoorwinkel een mooi inspirerend magazine kunt meenemen?

Kan ik hier tweedehands spullen inleveren?
Er is slechts één periode per jaar dat je bij Bas Buitensport tweedehands spullen kunt inleveren: tijdens de inzamelingsperiode voorafgaand aan de Secondhand Sunday. De Secondhand Sunday organiseer ik altijd in het voorjaar en de achtste editie komt eraan! Zondag 15 maart is het zover, dan tover ik mijn winkel om tot tweedehands buitensportparadijs. Het inzamelen van tweedehands items start op 3 maart. Ik heb altijd een beetje stress rondom dit evenement. Immers bij de aankondiging heb ik nog helemaal geen items binnen maar ik geef wel aan dat ik een winkel vol items zal hebben…… Gelukkig weet ik inmiddels uit ervaring dat het altijd weer goed komt en veel mooie buitensport artikelen van eigenaar zullen wisselen. Een beetje stress is soms ook goed. Het houdt mij scherp en maakt dat ik nog beter mijn best ga doen om extra veel mensen te motiveren hun zolder en schuur op te ruimen en items in te leveren die iemand anders nog heel goed kan gebruiken.

Maak jij die filmpjes zelf?
Als je Bas Buitensport volgt via social media dan zie je met enige regelmaat een filmpje voorbij komen. Die maak en monteer ik inderdaad zelf. Ik vind het hartstikke leuk om te doen en vooral aan het monteren beleef ik erg veel plezier. Tijdens het monteren kan ik totaal de tijd uit het oog verliezen, voor mij een teken dat ik lekker in een flow zit. Ik doe dit altijd op mijn Iphone en zit dan uren achter elkaar te turen en te klikken op mijn schermpje. Ik zie veel mogelijkheden voor video en de creativiteit die ik erin kwijt kan is oneindig. Tevens werkt een video soms beter dan een foto om een bepaalde boodschap over te brengen. Korte video’s gebruik ik ook regelmatig in mijn Instagram stories. Deze video’s hebben veel minder editing nodig en verdwijnen sowieso na 24 uur. Ik vind het erg leuk om stories via Instagram te maken. Ik maak korte stories die vaak gaan over wat er zich op de achtergrond van mijn bedrijf afspeelt. Als je Bas Buitensport volgt via Instagram kun je een story zien door bovenin je Instagram startscherm op het rondje te klikken van het Bas Buitensport profiel.

Vind je het niet eng ’s nachts alleen in het bos?
Zo af en toe boek ik een nachtje hangmat in het bos. Ik vertrek dan naar een legale plaats (natuurkampeerterrein of paalkampeerplaats) om in mijn eentje een nachtje in het bos te slapen. Of ik dat eng vind? Jazeker! Maar het plezier dat het me brengt is velen malen groter dan de angst. In deze korte video vertel ik meer over mijn motivatie. Hierin hoor je ook een beetje irritatie omdat sommige mensen menen dat ik het gevaar opzoek. Iets waar ik het overigens geheel mee oneens ben. Gelukkig ben ik niet de enige die graag alleen op pad gaat. Er is een podcast met de toepasselijke titel ”Avontuurlijke Vrouwen” dat helemaal over dit onderwerp gaat.

Plaats een reactie