Mag ik wat vragen? Deel 4

Als je in een winkel werkt zoals Bas Buitensport is er volop tijd om naast functionele verkoopgesprekken ook te praten over random levensvragen. Dat stuk vind ik minstens zo interessant als de rest van mijn werk. Het begint vaak met een eenvoudige vraag die vervolgens uitmondt in een bijzonder gesprek. Soms heb ik tranen in mijn ogen van ontroering en gelukkig vaak ook van het lachen.

Eerder schreef ik Mag ik wat vragen? Deel 1, deel 2 en deel 3. Vandaag tijd voor een update met deel 4.

Ben jij familie van Bongers Verhuizingen?
De naam ‘Bongers’ wordt in Wageningen vaak geassocieerd met het familie bedrijf Bongers Verhuizingen. Al 4 generaties lang verzorgt dit bedrijf verhuizingen en er zullen dus heel wat Bongers-leden rondlopen in Wageningen. Ik ben zelf pas een echte Bongers geworden na mijn huwelijk met mijn vrouw die uit Limburg komt. Ik heb haar achternaam aangenomen en heb dus helemaal geen relatie met deze beroemde verhuisfamilie. Meestal geef ik als antwoord dat ik een import Bongers ben :-).

Jouw kinderen zitten zeker ook op scouting?
Ik ben zelf een echt buitenmens. Weer of geen weer, ik ga er graag op uit. Vaak wordt aangenomen dat mijn kinderen vast en zeker op scouting zitten. Dat is niet het geval. Mijn dochter (5) en zoon (8) vinden het leuk om buiten te zijn en gaan graag mee kamperen, maar scouting……. Ik weet het niet. Afgelopen winter ging ik een vuurtje stoken in de buitenkachel in onze achtertuin. Ik kondigde enthousiast aan: jongens, ik ga een vuurtje stoken!”. Mijn kinderen in koor: ”veel plezier mama!”

Stond jij laatst niet in de krant?
Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst gevraagd werd om deel te nemen aan de rubriek ”de Estafette” in de krant de Stad Wageningen heb ik vriendelijk bedankt. Vragen over liefde, geloof en politiek vind ik niet perse onderwerpen die ik via de krant wil delen. Een paar jaar later werd ik wederom gevraagd om het estafette stokje over te nemen. Het bleek dat je sommige vragen die je liever niet wilt beantwoorden ook kan vervangen door een andere vraag. Dat vind ik een veel beter concept. Uiteindelijk verscheen dit stukje in de krant. Het is alweer maanden geleden, maar nog steeds krijg ik er vragen over. Stond jij niet in de krant? Ieder pakt er dan een ander stukje uit om vervolgens op door te vragen en voor je het weet ontstaat er weer een bijzonder gesprek.

Ga je zelf ook nog op vakantie?
Jazeker! Binnenkort reis ik met mijn hele gezin af naar Singapore. Mijn broer Bas woont daar (ja dé Bas waar Bas Buitensport naar is vernoemd). Een lange vakantie is er de afgelopen jaren nooit van gekomen in verband met bezetting voor de winkel. Dit jaar heb ik alles op alles gezet om de bezetting voor mijn winkel geregeld te krijgen. En dat is gelukt! Ik heb mezelf maar liefst 3 weken uitgeroosterd. Deze vakantie wordt voor mij ook een les in loslaten. Niet eerder droeg ik de winkel zo lang over aan mijn personeel. Ik ben heel benieuwd hoe het loslaten mij vergaat!

Wil je niet verhuizen naar de Hoogstraat?
Bas Buitensport zit al 25 jaar in de Bevrijdingsstraat. Ik vind dat een hele fijne plek ook al ligt het pand wat verscholen in het straatbeeld. Maar nu er steeds vaker panden vrij komen in de Hoogstraat en de huurprijzen lager worden, vraagt men regelmatig of ik niet liever wil verhuizen naar de drukste winkelstraat van Wageningen. Nee liever niet! Ik vind het heel fijn dat klanten mijn winkel op de fiets kunnen bezoeken. Meestal komt men gericht voor iets. Als je midden in de Hoogstraat zit dan wordt dat lastiger. En eerlijk gezegd ben ik ook erg gehecht aan dit pand. Dit is de plek waar mijn moeder 25 jaar geleden Bas Buitensport begon. Ik wil daar zelf graag, op deze plek, nog 25 jaar bovenop doen 🙂

Plaats een reactie