Mag ik wat vragen?

Een van de leukste dingen van het werken in mijn winkel vind ik het persoonlijke contact met mijn klanten. Regelmatig heb ik hele leuke gesprekken en vaak stellen klanten ook vragen. Dat is leuk! En dat maakt mijn werk menselijk. Bij deze de top 10 van meest gestelde vragen die ik hoor als ik achter mijn toonbank sta en uiteraard mijn antwoorden.

Vraag 1.Kampeer/reis je zelf ook veel?

Ik zou wel graag willen reizen maar met een gezin en een eigen bedrijf merk ik dat reizen er weinig van komt. Natuurlijk het kan. Ik ken gezinnen die er met z’n allen een half jaar op uit trekken en de halve wereld rondreizen. Dat zou ik zelf niet zo snel doen.  Kamperen vind ik wel geweldig leuk! En soms een combi met een beetje glamping erbij ;-). Afgelopen jaar ben ik naar Noorwegen geweest op uitnodiging van het outdoor merk Bergans of Norway en dat heeft wel een diepe indruk achtergelaten. Wat zou ik graag weer die berg beklimmen! Staat hoog op mijn bucketlist.

Vraag 2. Kan je zelf van die snoepjes afblijven?

In de winkel staat een enorme glazen pot (eigenlijk een aquarium)  vol met snoep. Nee. Daar kan ik niet van af blijven, maar ik doen wel heel erg mijn best. Ik heb zo mijn goede en slechte dagen. Inmiddels weet ik dat als ik er 1 pak het er meer worden, dus zolang ik er vanaf blijf gaat het goed. Daarbij probeer ik om in ieder geval niet mijn lievelingssnoepjes te kopen. Ooit heb ik de pot weggehaald omdat ik er zelf echt misselijk van werd. Daar kwamen zoveel reacties op dat ik hem weer in ere heb hersteld en terug heb geplaatst. Blijkbaar is deze snoeppot na 10 jaar echt onafscheidelijk van het Bas Buitensport concept.

Vraag 3. Wie is Bas? Ben jij Bas? Waar is Bas? Waarom Bas?

Voor het gemak deze vragen maar onder 1 kopje geplaatst. Bas is mijn broer. De zoon van de oprichtster van Bas Buitensport. Juist ja, voor de oplettende lezer; mijn moeder. Zij stond voor de keuze om een naam voor haar bedrijf te bedenken. Iets met buitensport……..Bas Buitensport allitereert lekker en klinkt een stuk beter dan Ilonne Buitensport. Daar was ik het als kind roerend mee eens. Na de overname in 2009 heb ik uiteraard deze naam behouden. Het past bij de winkel ook al zorgt het voor de nodige verwarring omdat mensen denken dat Bas de eigenaar is.

Vraag 4. Is de eigenaar er ook?

Afhankelijk van het type verkoper: Nee, die is er niet! Of, ja die staat hier voor je!

Vraag 5. Hoe gaat het met je kinderen?

Sinds ik kinderen heb is er een heel blik aan nieuwe gespreksonderwerpen open getrokken waar ik lekker met klanten over kan keuvelen. Klanten hebben mij zwanger gezien en de kinderen zijn soms ook in de winkel. Ze horen bij me en dat zie je terug in mijn werk. Ik heb een zoon (4 jaar) en een dochter (2 jaar) en het gaat goed met ze :-). Mijn zoon wil ook graag een webshop maar vooralsnog zijn ze vooral geïnteresseerd in de snoeppot uit vraag 2.

Vraag 6. Red je het een beetje in deze crisistijd?

Oei dat is een moeilijke. Ik gebruik trouwens zelf het woord crisis liever niet. Ik noem het eerder een overgangsfase naar een nieuwe manier van winkelen maar dat even ter zijde. Ik zei een keer volmondig ja en toen kreeg ik als reactie: ‘’Dat zou ik ook zeggen als ik jou was!’’  Oftewel men twijfelt aan mijn oprechtheid. Maar de waarheid is: ja, ik red het in deze crisistijd. Ik werk wel hard (wie niet??) en kan me inmiddels geen Bas Buitensport voorstellen zonder de belangrijke inbreng van mijn webshop. Maar de allerbelangrijkste reden dat mijn winkel nog bestaat is natuurlijk mijn vaste klantenkring! Zonder klanten geen winkel en ik moet het dan ook vaak hebben van de gunfactor. Tegenwoordig kun je alles overal kopen en soms net zo makkelijk online. Hoe leuk is het dan dat klanten speciaal naar mijn winkel komen om een artikel te kopen?

Vraag 7. Wat doet je moeder tegenwoordig?

Die geniet lekker van haar pensioen en kampeert het hele jaar door samen met mijn vader. Ze begon niet voor niets ooit een buitensportwinkel 😉

Vraag 8. Wilde je altijd al de winkel overnemen?

Nee, ik ben afgestudeerd als goudsmid en heb daarna een opleiding voor metaalrestauratie afgerond. Toen ik daar eenmaal werkzaam in was (als eenmanszaak)  gaf mijn moeder aan te willen stoppen met de winkel. Het was nooit mijn bedoeling om de winkel over te nemen maar ergens vond ik het ook wel interessant. Ik heb een tijdje mijn werk als metaalrestaurator in musea gecombineerd met het werken bij Bas Buitensport. Vrij snel merkte ik dat dat voor mij niet werkt omdat beide werelden veel te verschillend zijn. Daarbij viel het me op dat ik het werken in en rondom de winkel heel erg leuk vind en een overname van Bas Buitensport volgde al snel. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad!

Vraag 9. Wil je ons sponsoren?

Ik sponsor niet op de ouderwetse manier;  geld in ruil voor een advertentie (Zie ook deze blogpost). Wel sta ik open voor nieuwe manieren van sponsoren waarbij ik als bedrijf óók daadwerkelijk geholpen word.

Vraag 10. Heeft u hier ook een  toilet?

Ja! Gelukkig wel zeg…….U mag hem best even gebruiken hoor 🙂

flush

Plaats een reactie