Mag ik wat vragen (deel 2)

Behalve de vraag: ‘’Kan ik ook met creditcard betalen?’’ krijg ik ook veel andere, soms meer persoonlijke vragen aan de kassa te horen. En dat vind ik leuk. Het betekent dat mijn klanten zien dat ik een mens ben en geen robot die hun spullen in een papieren tasje stopt. Vorig jaar rond deze tijd schreef ik een eerste mag-ik-wat-vragen-serie (die lees je hier). Tijd voor een update!

-Wat is er met je pin gebeurd?
Onze pin werkte tot voor kort door middel van een inbelverbinding. Super traag en totaal niet meer van deze tijd. Het gaf mij weliswaar de mogelijkheid om even een vriendelijk praatje te maken met mijn klanten terwijl de pin druk bezig was verbinding te maken met de bank maar het leidde ook tot irritatie. De pin werkt sinds een paar maanden razendsnel door een extra internetlijn. Zo gaat Bas Buitensport ook weer een stapje vooruit in de tijd.

-Wat is er met de snoeppot gebeurd??
Na het pinnen zijn mijn klanten gewend om even een greep in de snoeppot te doen. De snoeppot is echter weg…….. Wat er precies is gebeurd lees je hier. De verkorte samenvatting: het snoep is weg en er staat nu een pot vol met briefjes. Het is een flinke verandering die niet door iedereen gewaardeerd wordt (lees: vooral door kinderen niet). Maar ik zou het gewoon eens proberen. Pak een briefje uit de pot en laat je inspireren!

-Wanneer werk jij?
Ik heb een wisselend rooster. Dat vind ik prettig. Zo is mijn werkweek nooit saai en heb ik ook tijd voor andere dingen. Zo ben ik bestuurslid in een Wageningse ondernemers vereniging (SOW), bezoek ik af en toe leveranciers om nieuwe collecties te bekijken, besteed ik graag tijd aan mijn gezin en ga ik er met plezier een dagje op uit. Als extra service hebben wij het werkrooster van Bas Buitensport op onze website gezet. Zo kun je dus altijd online zien wie je offline in de winkel kan verwachten.

-Kun je je werk combineren met je kinderen?/ Waarom ben je niet op maandag open?
Deze twee vragen hebben eigenlijk hetzelfde antwoord. De openingstijden van mijn winkel lijken wellicht wat klant onvriendelijk. Maandag de gehele dag gesloten en de rest van de week pas om 10.00 uur open? Geloof mij, dit is geen luiheid of een lakse houding omdat ik financieel zogenaamd binnen zou zijn. Dit heeft alles te maken met de balans tussen werk en privé. Ik vind mijn werk geweldig maar ik heb ook 2 kleine kinderen. Om te voorkomen dat ik de mama ben die alleen op zondag het vlees komt snijden wil ik ook graag thuis bij mijn gezin zijn. Met deze openingstijden heb ik een perfecte balans gevonden tussen werk en privé. Zo voorkom ik een burn-out en geniet ik volop van zowel mijn werk als mijn gezin.

-Neem je ook VVV bonnen aan?
Nee, Bas Buitensport is niet aangesloten bij dit systeem. Wel verkopen we Bas Buitensport cadeaubonnen! Maar ja, die kan je dan weer nergens anders inleveren……… Gelukkig kan je bij ons wel alles ruilen of retourneren voor het geval je een cadeautje koopt wat niet in de smaak is gevallen. En bij retourneren krijg je gewoon je geld terug.

-Woon je zelf ook boven de winkel?
Nee gelukkig niet, dan zou ik niet goed los komen van mijn werk. Ik woon zelf wel in Wageningen en als ik 5 voor 10 van huis vertrek ben ik nog op tijd. Dat vind ik wel prettig. Boven de winkel zit een studentenhuis. Als je goed luistert tijdens het winkelen kun je de studenten soms horen. En soms hoor je ze ook iets te goed maar dat is alleen als ze een feestje hebben. Op zo’n moment denk ik terug aan mijn eigen studententijd. De tijd dat je spontaan midden in de week een feestje had en de volgende dag gewoon wat later begon. Ik gun het ze van harte en zet mijn eigen muziek in de winkel dan ook gewoon een beetje harder.

-Hoe is het met je moeder?
Mijn moeder heeft Bas Buitensport opgericht in 1992. Sommige klanten kennen haar nog vanuit de tijd dat ze zelf in de winkel stond. Vorig jaar antwoordde ik op deze vraag dat het goed met haar gaat en ze van haar pensioen geniet. Nu een jaar later is ze overleden. Ik schreef er deze blogpost over. Het is soms een lastige vraag maar het geeft ook weer ruimte voor mooie gesprekken. Immers velen van ons hebben een dierbare verloren. Door er met mensen over te praten heb ik gemerkt dat ik niet de enige ben die heeft ontdekt dat het leven eindig is.

-Wat heb je voor cd op staan?
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar muziek luister. Zowel op mijn werk als privé. Ik ben een groot fan van Spotify. Daarmee ontdek ik regelmatig nieuwe artiesten en songs. Meestal staat er in de winkel een playlist van Putumayo op. Dat is een platenlabel waarvan we ook de cd’s verkopen in de winkel. Soms, heel soms als meneer Spotify niet in de buurt is draai ik de Bas Buitensport playlist die ik op Spotify gepubliceerd heb (alleen te luisteren als je een Spotify account hebt). Want alhoewel ik netjes betaal aan Buma/Stemra en een betaald Spotify account heb mag je blijkbaar niet zomaar in een openbare ruimte een Spotify playlist afspelen. Maar het is zo mooi en ik word er zo blij van……..

-Ik kan hier toch tweedehands buitensportspullen inleveren?
Dat klopt! Maar alleen in de maand maart omdat Bas Buitensport eind maart traditie getrouw een Secondhand Sunday organiseert. Wil je meer weten over dit evenement? Hier lees je alles over de Secondhand Sunday 2015. Dit jaar wordt voor de derde keer dit evenement georganiseerd. Het is ontzettend leuk om te merken dat deze dag waarop tweedehands buitensport/kampeerspullen worden verkocht steeds bekender wordt bij mijn klanten. Inleveren kan vanaf nu en op zondag 29 maart 13.00 uur start de verkoop!

-Maar nou heb je nog steeds niet verteld of ik ook met creditcard kan betalen?
Jazeker dat kan! En daar hoef je niets extra’s voor te betalen.

vragen

 

Plaats een reactie