Evenementen organiseren met beperkingen

Als ik iets mis in deze huidige tijd dan is het wel het organiseren van gezellige outdoor evenementen. Niets zo leuk als een groep mensen bij elkaar die een gezamenlijke passie delen. Met alle huidige, noodzakelijke beperkingen blijft er van gezelligheid echter niet zoveel over. Toch, als ik eerlijk ben, heeft deze corona-situatie ook op een paar punten positief uitgepakt wat betreft mijn evenementen.

Zo heb ik bijvoorbeeld een eerste kennismaking achter de rug met het co-hosten van een webinar en staat er een leuk nieuw webinar in de planning. Voor mij verrassend om te ontdekken dat ik dit een heel leuk medium vind! Ook heeft de corona-situatie een duwtje in de goede richting gegeven aan mijn jaarlijkse Secondhand Sunday.

Dit evenement, dat sinds het ontstaan in 2013 steeds een eendaags evenement betrof, werd de laatste jaren zo ontzettend druk dat het meer op een Black Friday leek dan op een kleinschalige tweedehands verkoop.

Begin dit jaar stond de Secondhand Sunday van 2020 gepland. Precies op dat moment kwamen de eerste beperkingen via de overheid naar buiten om het corona virus onder controle te krijgen. Ik heb er toen een Secondhand Driedaagse van gemaakt om de drukte wat te spreiden. Wat bleek? Dat werkte perfect!

Geïnteresseerden konden rustig kijken en spullen kwamen veel beter tot hun recht. Alle items die over waren na die drie daagse hebben nog heel lang achterin mijn winkel gestaan. De eigenaren kwamen het in verband met de corona omstandigheden en de beperkingen pas heel laat ophalen. Dat resulteerde uiteindelijk in nog meer verkoop omdat ik in de weken die volgden zo nu en dan alsnog tweedehands items verkocht.

Deze gedwongen verandering heeft mij aan het denken gezet. Is een permanente wijziging van dit evenement sowieso niet beter? Het doel van de Secondhand Sunday is dat tweedehands spullen bij een nieuwe enthousiaste eigenaar terecht komen. Dat kan natuurlijk op meer manieren dan alleen op één speciale zondag.

Daarom heb ik besloten om de jaarlijkse Secondhand Sunday na acht edities los te laten en in een nieuw jasje te steken: de Tweedehands Buitenkans Weken. De naam zegt het al: in plaats van een eendaagse verkoop vindt de verkoop een aantal weken plaats. Zo spreid ik niet alleen drukte maar krijgen de items ook meer kans om de juiste eigenaar te vinden. Dit evenement gaat plaatsvinden in januari 2021.

Ik ga een paar handigheden inbouwen om ervoor te zorgen dat niet iedereen alsnog op de eerste dag op de stoep staat en er vervolgens toch een Black Friday ontstaat. Zo zal ik de te verkopen items druppelsgewijs toevoegen en ga ik werken met aanvragen zodat ik mooie matches kan maken tussen geïnteresseerden en het tweedehands aanbod. Uiteraard blijft er genoeg ruimte over om lekker te snuffelen tussen tweedehands items.

Ik kijk er naar uit om dit tweedehands verkoop evenement in een nieuw toekomstbestendig jasje te steken. Het zal ongetwijfeld met de nodige trial and error gepaard gaan en dat lijkt me juist een mooie uitdaging. Januari is altijd een rustige periode in mijn winkel en ik denk dat deze Tweedehands Buitenkans Weken een hele gezellige twist aan deze maand gaan geven!

Heb jij mooie outdoorartikelen die je niet meer gebruikt? Begin alvast met uitzoeken en lever het in voor de Tweedehands Buitenkans Weken!

Wat lijkt het alweer lang geleden toen we nog gewoon op een kluitje konden staan…..

Plaats een reactie