Samenwerken bij evenementen

Evenementen organiseren vind ik een van de leukste manieren om met mijn (potentiële) klanten in contact te komen. De outdoorbranche leent zich bij uitstek voor evenementen.

Het leuke is dat je helemaal geen ingewikkeld programma hoeft te bedenken. Het samenbrengen van mensen met dezelfde passie is meer dan genoeg om met elkaar een waardevol evenement te beleven.

Zo organiseer ik een paar keer per jaar de Wageningse Wandeling en in maart vindt de achtste editie van de Secondhand Sunday plaats. Bij deze twee evenementen werk ik samen. Wim Huijser ontwerpt de route voor de Wageningse Wandeling en tijdens de Secondhand Sunday schakel ik altijd veel personeel in.

Een type evenement wat nog niet zo gestroomlijnd liep waren mijn kampeerweekenden. Dat soort evenementen regelde ik vaak in mijn eentje. En eerlijk gezegd werd de inzet die ik van mijzelf vroeg tijdens dit soort evenementen mij iets teveel. Dat merkte ik toen ik afgelopen jaar het winterkampeer evenement wilde gaan plannen. Ik zag mezelf in gedachten slepen met boodschappen, grote vuurschalen en pannen. Vooraf, tijdens en na het weekend. De moed zakte me in de schoenen. Het werd tijd om een professionele samenwerking te gaan opzetten!

Ik googelde op ‘koken op kampvuur’ en kwam na wat scrollen en klikken uit bij de Buitenkok. Dit bedrijf kookt op kampvuur op een buitenlocatie. Dat is precies wat ik nodig heb! Ik maakte een afspraak en bracht een bezoek aan hun bedrijf in Elst. De slogan die daar aan de muur hing ‘een kok heeft de klok, een buitenkok heeft de tijd’, was voor mij meer dan voldoende om te weten dat hier een mooie samenwerking uit kon voortkomen. Op de vraag voor hoeveel mensen ze maximaal kunnen koken was het antwoord tweehonderd man. Voorlopig meer dan voldoende :-).

Het resultaat van deze zoektocht naar professionele samenwerking is dat ik nu hulp heb vooraf, tijdens en na mijn evenement. De prijs van het evenement is weliswaar iets omhoog gegaan maar ik heb meer kaartjes verkocht dan ooit, het evenement is zelfs helemaal uitverkocht.

Zo kan het dus ook. Waar ik bij voorgaande edities me drie slagen in de rondte werkte om alles voor te bereiden, hoef ik nu alleen mijn hangmat en slaapzak in te pakken. Dat geeft mij meer rust en ruimte voor extra voorpret. Volgend weekend is het zover. Ik ontmoet een groep outdoorliefhebbers in het bos. Voor een pak sneeuw moet er nog een wonder gebeuren maar ik heb er sowieso heel veel zin in!

Update
Het winterkampeerweekend heeft inmiddels plaats gevonden en was meer dan geslaagd! Bekijk hieronder het videoverslag.

Plaats een reactie