De outdoor branche

Ik ben blij dat ik eigenaar ben van een buitensportwinkel. Een winkel vol mooie producten met een goed verhaal. Juist de verhalen rondom het gebruik van de producten maakt het werken in deze branche zo boeiend.

Inkoopseizoen
De inkoopperiode voor aankomende winter is nu aangebroken. Dat betekent dat ik inkoopafspraken heb waarbij ik nieuwe collecties van kleding en artikelen bekijk én achtergrond verhalen hoor over die producten. Ik breng nu in kaart wat ik in september in mijn winkel wil hebben. Een stukje vooruit kijken dus en van ieder gesprek met mijn leveranciers leer ik weer meer en ervaar ik het plezier van de outdoorbranche. Als ik over een product geen verhaal kan vertellen is de kans klein dat je het tegenkomt in mijn winkel.

Verhaal
Een verhaal over het product kan bijvoorbeeld gaan over het maakproces (liefst duurzaam), de bijzondere technische eigenschappen (wat kan het?) of de ideale situatie om het te gebruiken (het typische ‘ik heb hem zelf ook’). Naast het vertellen van deze verhalen is het luisteren minstens zo leuk. Zo leer ik van mijn leveranciers maar gelukkig ook van klanten.

Workshop vakantiefietsen
Gisterenavond mocht ik luisteren naar zo’n leerzaam verhaal. Ik organiseerde een workshop vakantiefietsen waarbij wereldfietser Michiel in mijn winkel zijn verhaal kwam vertellen over de bijzondere fietsvakanties die hij heeft beleefd. Wat was het een leuke avond! Michiel had een prachtige presentatie gemaakt en samen met zijn bepakte fiets die hij had meegenomen, kwam zijn verhaal heel goed over. De interactie in de groep was ook heel waardevol. Ik ben zelf momenteel geen vakantiefietser maar heb wel genoten van fietsvakanties tijdens mijn jeugd en studententijd. Na het verhaal van Michiel kreeg ik erg veel zin om mijn bepakking bij elkaar te zoeken en weer op pad te gaan!

Liefhebbers
Zet een groepje liefhebbers van een bepaald onderwerp in 1 ruimte en je hebt sowieso een leuke avond. Maar naast dat het een leuke, gezellige avond was vind ik het ook bijzonder dat Michiel de tijd heeft genomen om zijn verhaal en expertise bij Bas Buitensport te delen. Het is mooi om te zien wat er ontstaat als mensen met dezelfde passie samen komen.

De klant weet het beter
De workshop viel in de evenementen serie ”de klant weet het beter”. Wat mij betreft is de serie succesvol en er is ruimte voor een volgende avond! Misschien kan jij heel goed messen slijpen, weet je alles van survival, buitensport fotografie, navigeren of het customizen van je camper? Heb jij ervaring in een bepaald gebied van outdoor en vind je het leuk om je kennis te delen? Laat het weten via een mailtje naar ilonne@basbuitensport.nl of kom langs in de winkel!

Plaats een reactie