Outdoormagazine Jouw Actieve Natuur is gelanceerd

Yes! Nederland is een nieuw outdoormagazine rijker! Deze week werd een hele pallet dozen met magazines mijn winkel binnen gebracht. Ik heb een jaar lang naar de lancering van deze eerste editie van Jouw Actieve Natuur toegewerkt, dus je zult begrijpen dat dit een memorabel moment voor mij was!

Toen ik begon met het maken van dit magazine sprak ik geregeld mensen uit de branche over het idee. De eerste vraag die men meestal stelde was: ”of ik niets beters te doen had?” Natuurlijk heb ik heel veel ander werk te doen. Maar geen van mijn taken is zo inspirerend als het maken van dit magazine! Dit magazine is een geweldig verlengstuk van mijn winkel, naar mijn mening voor iedere outdoorwinkel. Het zorgt voor verbinding tussen mensen met een passie voor buitensport, precies datgene dat ik ook graag op mijn winkelvloer doe.

Het is de bedoeling dat meerdere zelfstandige outdoorwinkels de volgende editie van dit magazine omarmen en het met plezier aan hun klanten uitdelen. Daarbij kunnen de winkels kiezen voor het toevoegen van pagina’s gepersonaliseerde content. Door samenwerking met deze verschillende outdoorwinkels hoop ik de lezersgroep te vergroten en ja, uiteindelijk wil ik heel graag ”de Allerhande van de Buitensport” maken :-).

Uiteraard maak ik dit tijdschrift niet in mijn eentje. Zoals je in deze eerdere blogpost kan lezen werk ik samen met een hele goede vormgever en een team gepassioneerde reporters. Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van mijn netwerk en zocht contact met mensen die ik soms jaren eerder een keer ontmoet had en waarvan ik dacht dat ze een waardevolle bijdrage konden leveren. De reporters die hebben meegewerkt aan dit magazine ben ik bijzonder dankbaar voor het delen van hun passie. Op de cover staat niet voor niets als ondertitel ‘Avontuurlijk magazine van en voor buitensporters’.

Daar waar je tegenwoordig struikelt over de gesponsorde content en de affiliate deals willen wij juist een magazine maken dat inspireert. Er is plek voor maximaal 20% mooie stijlvolle advertenties. Ik vind het geweldig dat de outdoormerken Icebreaker en Hanwag in deze eerste editie een advertentie hebben willen plaatsen! Dat toont lef, want niemand van ons wist immers hoe het magazine er precies uit zou komen te zien.

Naast deze adverteerders zijn er ook twee outdoorwinkels die deze eerste editie mogelijk hebben gemaakt. De eigenaren van Buitensport Four Seasons en OutdoorXL hebben het magazine vanaf het eerste moment omarmt en ik ben hun bijzonder dankbaar. Zij hebben zelf unieke content toegevoegd en zo een passend magazine voor hun outdoorwinkel gecreëerd. Doordat we het overgrote deel van de content delen is het blad voor iedere winkel betaalbaar.

En nu is het magazine gelanceerd……..Achter de schermen ging er met regelmaat van alles mis. Er waren momenten dat ik mijzelf afvroeg of ik niets beters te doen had? En of ik überhaupt hiermee door moest gaan? Maar het doorzetten heeft zijn vruchten afgeworpen en ik ben super trots op het eindresultaat.

Ik hoop dat veel outdoorliefhebbers plezier beleven aan het lezen van dit magazine en inspiratie krijgen voor nieuwe avonturen. Of je het magazine nu leest bij het kampvuur, in je tentje of lekker thuis op de bank: geniet van Jouw Actieve Natuur!

In onderstaande video zie je mijn reactie als ik de dozen uitpak en het magazine voor het eerst in handen krijg.

1 gedachte over “Outdoormagazine Jouw Actieve Natuur is gelanceerd”

Plaats een reactie