Nieuw outdoortijdschrift

Achter de schermen ben ik al geruime tijd bezig met een heel bijzonder project: het maken van een outdoortijdschrift. Collega’s uit de outdoorbranche, familie en vrienden hebben mij gewaarschuwd: ”weet je wel waar je aan begint??” Nee, dat weet ik niet en dat is maar goed ook! Soms moet je projecten gewoon starten, aan de slag gaan en zien waar het schip strand of liever nog, welke haven het bereikt.

Als kind zat ik soms dagen te freubelen met pen, papier en schaar. Ik plakte een heel tijdschrift in elkaar en ‘het ermee bezig zijn’ was eigenlijk het allerleukste van het hele proces. Voor het tijdschrift waar ik nu aan werk heb ik wel iets meer ambitie. Het doel is om in september de eerste editie van dit outdoormagazine te lanceren. En alhoewel ik wederom ‘het ermee bezig zijn” ontzettend leuk vind om te doen, kijk ik ook uit naar het moment dat ik een mooi geprinte editie in handen heb.

Het magazine wordt een geheel nieuwe samenwerking tussen verschillende buitensportwinkels waaronder Bas Buitensport en leveranciers van outdoormerken. Juist deze samenwerking is de kracht van het magazine. Want door de krachten te bundelen kan je samen meer bereiken. Bij alle deelnemende winkels ligt het magazine op de toonbank. Het magazine is bedoeld ter inspiratie en is gemaakt door en voor outdoorliefhebbers.

Uiteraard maak ik dit magazine niet in mijn eentje. Ik werk nauw samen met een hele goede vormgever die zelf ook fervent buitensporter is. Daarnaast hebben we een geweldig team van professionals om ons heen verzameld die allen een link hebben met het buitenleven. Mijn functie wisselt zich af van sales manager, hoofd financiën, manusje van alles tot redacteur. Ik vind het een geweldig avontuur en ben ontzettend benieuwd naar de reacties van lezers.

Het is niet geloofwaardig als ik zeg dat het alleen maar leuk is. Of dat alles goed gaat. Want zoals het vaak gaat met nieuwe concepten is het zoeken naar de juiste manier. Achter de schermen gaat er geregeld van alles mis maar mislukkingen brengen op hun beurt gelukkig ook weer kansen.

Een inspirerend voorbeeld voor mij is de Clean2Antarctica expeditie van Edwin en Liesbeth Ter Velde. Zij kregen vaak te horen: ”dat lukt je nooit!” Maar door middel van omdenken en doorzetten is het hun toch gelukt om een duurzame expeditie op Antarctica te realiseren.

Ik ben heel trots dat een interview met Edwin en Liesbeth in de allereerste editie van dit nieuwe outdoormagazine zal staan. Hieronder kan je een filmpje bekijken van het gesprek dat interviewer Wim Huijser en ik met Edwin en Liesbeth hebben gehad bij terugkomst van hun expeditie. Wim stelt daarin de vraag aan Edwin en Liesbeth: ”Waar liep de praktijk anders dan je had voorzien?” Edwin antwoordt in volle overtuiging: ”In alles!”

Dat stukje is herkenbaar als ik kijk naar de productie van dit tijdschrift. Alles loopt anders dan voorzien maar gelukkig verliezen we ook via deze nieuwe route het doel niet uit het oog. Voor het uitgeschreven interview in de geprinte versie van het magazine moet je nog even afwachten tot september!

 

6 gedachten over “Nieuw outdoortijdschrift”

  1. Leuk! Succes hiermee! Maar de kop moet goed staan. Er ontbreekt een ‘r’ in …tijdsch_ift. Groetjes, Bill de allesziende perfectionist.

    Beantwoorden
    • Haha! Bedankt Bill. Ik heb het aangepast. Gelukkig heb ik voor de teksten in het magazine een goede eindredacteur ingeschakeld. Hopelijk net zo’n allesziende perfectionist als jij!

      Beantwoorden

Plaats een reactie