Hoe was de Wageningse Wandeling?

Wageningse WandelingHoe was de Wageningse Wandeling? Deze vraag heb ik de afgelopen week veelvuldig gekregen. Als ik in één woord het evenement mag omschrijven dan is het wel ”magisch”.

Ruim 90 mensen kwamen af op de oproep van Wim Huijser en mij om zich te laten verrassen met een mooie wandelroute door het natuurgebied in en rondom Wageningen. Wat was het fantastisch om zo’n hele slinger wandelaars in het landschap te zien genieten! Hier en daar ontstond er een opstopping als ieder van ons over een hekje moest klimmen. Maar dit was tegelijkertijd ook weer functioneel want het hield de groep bij elkaar.

Het evenement blonk uit in eenvoud. Verzamelen, wandelen, afsluiten. Daar waar ik normaal gesproken uren, dagen bezig ben met voorbereidingen voor een evenement (denk aan een kampeerweekend, Secondhand Sunday, workshop houten lepel snijden) stond ik nu wat onwennig aan de zijkant en keek naar Wim. Wim had de route uitgezocht en ik hoefde slechts te volgen. Als aftrap las hij een column voor uit zijn nieuwste boek ”de kracht van wandelen”.

Volgzaamheid is blijkbaar niet helemaal mijn eerste natuur en hier en daar bemoeide ik mij toch met de gang van zaken. Iets wat overigens niet nodig was, want Wim had alles prima onder controle. Ik hoefde simpelweg niets anders te doen dan te wandelen en gaandeweg kon ik loslaten en zelf ook genieten van de tocht. Helemaal vlekkeloos verliep het overigens niet, want halverwege brak een deelneemster haar enkel en zij heeft de wandeling moeten staken. Dit was voor haar bijzonder vervelend en het blijkt maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Los van dit incident zag ik vooral mensen genieten. Onbekenden raakten met elkaar aan de praat. Ik zag veel bekende gezichten uit mijn winkel maar even zoveel nieuwe mensen.

Ik vond het magisch omdat ik zelf ook werd verrast. Verrast door de gezelligheid van een grote groep onbekenden en de uitgesproken positieve sfeer. Daarnaast heb ik Wageningen weer eens van een andere kant gezien. Ik weet dat het hier prachtig is maar deze route laat veel variëteit in het landschap zien en daardoor werd ik mij nog meer bewust van de schoonheid ervan.

Ik wil iedereen bedanken voor het enthousiasme en deelname aan de eerste Wageningse Wandeling. Wim en ik gaan ons buigen over de volgende editie waarbij inspireren, ontmoeten en de prachtige natuur in en rondom Wageningen centraal staan. Als je de aankondiging niet wil missen kan je je hier inschrijven op de nieuwsbrief van Bas Buitensport. Deze nieuwsbrief wordt slechts een paar keer per jaar verzonden dus je hoeft niet bang te zijn voor oneindig veel spam.

Wil je zelf de route van deze eerste editie lopen? Download hier de routekaart.

Bekijk hieronder een samenvattend filmpje van 1 minuut over deze eerste editie van de Wageningse Wandeling.

Plaats een reactie