Terugblik 2018

Het jaar 2018 was voor mij een jaar met grote veranderingen en veel nieuwe dingen op werkgebied. In januari van dit jaar werd ik aangenomen als één van de centrummanagers van Wageningen. Een betaalde functie waarvoor ik ruim 10 uur per week aan de slag ben. Samen met mijn collega Robert Frijlink (eigenaar Gij Wageningen) is het onze taak om evenementen in de binnenstad van Wageningen te organiseren en ons te bemoeien met diversen aspecten die belangrijk zijn om het ondernemers klimaat in de Wageningse binnenstad te verbeteren.

Goede planning een must
Na 12 maanden kan ik zeggen dat deze functie mij heel erg goed bevalt. In Wageningen zijn veel verschillende organisaties en bedrijven, daarnaast is er een actief gemeentehuis. Om samenwerkingen op te zetten tussen deze partijen vind ik erg leuk om te doen. Ik vind het mooi dat ik deze rol in de stad mag vervullen waar ik al bijna mijn hele leven woon. Het vergt wel een goede planning om zoiets naast het runnen van een eigen bedrijf uit te voeren. Dat is iets waar ik mij in 2019 verder in wil ontwikkelen.

Evenementen zorgen voor levendigheid
Gelukkig heb ik naast deze functie ook voor Bas Buitensport niet stil gezeten. Dit jaar organiseerde ik meer evenementen dan ooit. Vond ik evenementen organiseren eerst nog spannend en vér buiten mijn comfortzone, ik begin er nu plezier in te krijgen. Zo was er dit jaar naast de Secondhand Sunday ook een workshop houten lepel snijden én een eerste editie van het Think Outside the tent-event. Evenementen vind ik zelf erg waardevol voor mijn bedrijf. Ze brengen mijn bedrijf tot leven en laten zien dat een winkel veel meer is dan het enkel in- en verkopen van producten.

Evenementen in 2019
In 2019 staan evenementen weer hoog op de prioriteitenlijst voor Bas Buitensport. De eerste drie staan reeds gepland:

-Woensdag 23 jan: informatieavond over Bergwandelen
-Zaterdag/zondag 9/10 februari: Winterkamperen met Bas Buitensport
-Zondag 17 maart: Secondhand Sunday

#outdoorwageningen
En als ik nog 1 project mag noemen van afgelopen jaar waar ik echt super trots en blij mee ben dan is het wel de ontwikkeling rondom #outdoorwageningen. Samen met uitgeverij Blauwdruk bracht ik in mei van dit jaar een prachtig boekje op de markt met ruim 200 foto’s van het mooie buitengebied rondom Wageningen. De foto’s zijn gemaakt door Wageningse Instagrammers. Na het verschijnen van het boekje nam de hashtag outdoorwageningen op het sociale medium Instagram een vlucht.

Wie maakt de 2000ste foto?
Nu zijn er bijna 2000 foto’s die door verschillende Instagrammers zijn geplaatst en waarbij #outdoorwageningen is gebruikt. Ik geniet dagelijks van de Instagram feed van #outdoorwageningen. Heerlijk om te zien hoe de natuur zich aan ons voorbij trekt. De verschillende foto’s stimuleren mij om zelf ook een extra ommetje te maken en ook die mooie plant, boom of vogel te gaan spotten die een ander de moeite waard vond om vast te leggen.

Momenten die de moeite van het vastleggen waard zijn
Ik wens iedereen voor 2019 prachtige momenten die de moeite van het vastleggen waard zijn! Dat hoeven geen vakanties naar een tropisch oord te zijn of een verre reis richting de sneeuw. Heel vaak zijn het juist de hele gewone dagelijkse dingen die het meest waardevol zijn…..

Plaats een reactie