Goede spullen geven comfort

Vorige maand kreeg ik een bijzondere vraag van Edwin en Liesbeth ter Velde: of Bas Buitensport kon helpen met het selecteren en leveren van spullen voor een expeditie naar Antarctica? Ik schreef er een blogpost over en als je nog niet eerder van deze bijzondere expeditie hebt gehoord zou ik dat zeker even lezen. Edwin en Liesbeth gaan met een zelfgebouwde auto gemaakt uit afvalplastic en aangedreven door zonne-energie een reis naar Antarctica maken om aandacht te vragen voor hun duurzame boodschap.

We hebben gezamenlijk een lijst gemaakt met buitensport artikelen die zij goed kunnen gebruiken (zie ook dit videoverslag). Aan mij de taak om outdoorproducten te zoeken die geschikt zijn om deze expeditie een beetje comfortabel te maken. Ik ben zelf erg gecharmeerd van goede spullen. Goede spullen geven comfort en vertrouwen dat je optimaal van je reis kan genieten. Om juist voor deze bijzondere expeditie artikelen te verzamelen zie ik als een prachtige uitdaging!

De afgelopen weken ben ik aan de slag gegaan met de lijst van Edwin en Liesbeth. Veel artikelen komen uit het assortiment van Bas Buitensport maar voor sommige moest ik het iets verder van huis zoeken. Ik heb mooie artikelen geselecteerd. Veel leveranciers hebben meegewerkt en soms zelf producten beschikbaar gesteld. Deze samenwerking maakt dat Bas Buitensport samen met Woolpower, Exped, MSR en Stanley staat vermeld op de partner pagina van de website van Clean2Antarctica. Ik ben trots dat ik samen met deze partners de ”spullenkant” van deze bijzondere expeditie heb mogen vormgeven.

De duurzame missie die Edwin en Liesbeth hebben stopt niet op het moment dat zij de zuidpool bereiken. Je zou kunnen zeggen dat het dan pas begint. Zij willen mensen inspireren tot een duurzame levensstijl waar circulaire economie de basis is. Ik hoop dat we nog veel van hun gaan horen en leren!

De spullen die ik heb geselecteerd voor deze reis (zie ook onderstaande video):
Sneeuwschep en ijsankers van MSR
Thermosflessen en thermos foodcontainers uit de master serie van Stanley
Downmat XP 9 LW van Exped
Sokken en thermo ondergoed van Woolpower
Travel Pillow en Samos washing gloves van Rubytec
Extra lange Spork van Kupilka
Kampeerspiegel van Coghlan’s (leuk detail: Edwin wil dit spiegeltje als achteruitkijk spiegel gebruiken!)
Zonnebrand Cold Cream Extreme SPF50 van Roald Amundsen
Jumpmaster SE mes van Spyderco
Fuel Hammer Ice Tool ijsbijl van Black Diamond
Toiletemmer van Reliance (leuk detail: er mag geen afval achter blijven op Antarctica, alles gaat mee terug….)
Gezichtsmasker van Cold Avenger

Hieronder mijn videoverslag van het bezoek van Edwin en Liesbeth aan Bas Buitensport en het overhandigen van alle door mij geselecteerde artikelen.

Hart van Nederland plaatst wekelijks een update over de voortgang van deze expeditie. Afgelopen week kwam ook hier het bezoek aan Bas Buitensport in beeld. Deze update kan je online terugkijken.

 

Plaats een reactie