Multifunctioneel

Je kan het gebruik van je buitensport spullen natuurlijk beperken tot het moment dat je op reis gaat, immers daar heb je het voor gekocht. Maar wist je dat veel van deze spullen multifunctioneel zijn en ook handig bij dagelijks gebruik? Voor mij is het gebruiken van dit soort items inmiddels zo normaal dat ik soms niet eens het verschil zie tussen ‘gewone’ spullen en ‘buitensport’ spullen.

Laatst werd ik door mijn zoon (9 jr) even op de feiten gedrukt. Hij was mij aan het helpen in mijn winkel met het prijzen en opruimen van een nieuwe voorraad artikelen. ”Mama, ik zie echt vet veel dingen die wij thuis gewoon gebruiken!” Ik keek hem even verbaasd aan en dacht: ”Wat dan?”  We liepen samen een rondje door de winkel en ik was zelf verrast door de hoeveelheid artikelen die ik zelf met grote regelmaat gebruik.

Naast de standaard items die iedereen denk ik wel gebruikt zoals een rugzak, wandelschoenen, sandalen en fijne buitensportkleding, heb ik ook een aantal favoriete items die misschien minder voor de hand liggen om tijdens je dagelijkse routine te gebruiken.

Ter inspiratie deel ik hier mijn top 5 favoriete items. Heb jij dit soort items in de kast liggen en gebruik je het alleen op reis? Zonde!

1) Klean Kanteen fles als karaf op tafel. Deze dubbel wandige fles isoleert en houdt tafelwater lekker koel. Ik vind hem te mooi om alleen tijdens een wandeltocht of picknick te gebruiken.

2) Mijn hoofdlampje is onmisbaar. Ik gebruik het als ik iets zoek in de schuur of een hoekje van de zolder. Het meeste voor een inspectie onder de bank naar een slipper, boek of één van de cavia’s. Ideaal dat Petzl ook oplaadbare hoofdlampjes maakt. Even opladen via USB en de zoektocht kan weer starten.

3) De Cafflano Klassic is zo’n item waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Ik gebruik hem uiteraard bij het kamperen maar ook gewoon thuis als ik zin heb in een ‘langzaam’ kopje koffie van vers gemalen bonen. Bekijk hier het demo filmpje en lees tevens meer over een winactie van dit item op Mountainreporters.com. Dit handige buitensportartikel is misschien wel één van mijn leukste ontdekkingen van afgelopen jaar…….

4) Het Opinel mes model ”junior” heeft een afgeronde punt. Bedoeld voor een stukje veiligheid voor de kleinste avonturiers. Dit mesje is door zijn vorm ook ideaal als keukenmesje. Door de ronde punt kan je er ook gemakkelijk een boterham mee smeren. Een standaard favoriet item in mijn keuken.

5) Ik heb een stapeltje licht gewicht handdoeken die ideaal zijn voor op reis. Ik gebruik ze ook altijd voor sporten, zwembad of een sauna bezoek. Ze nemen minder ruimte in beslag in mijn tas en ik vind ze heel prettig afdrogen. Maar over dit laatste zijn de meningen wel verdeeld……

En toen ik dacht dat ik er met deze top 5 wel was zag ik ineens mijn handtas……. Als ik een avondje uit ga en niet als buitensporter ten tonele wil verschijnen neem ik een tasje mee in plaats van een rugzak. Het hengsel heb ik vervangen door een zakmesketting. Ik vind het mooi en super handig. De ketting is ook perfect als anti-diefstal methode. Je kan de kabel gemakkelijk ergens omheen wikkelen zodat je tas niet kan worden meegenomen. Hoe multifunctioneel is dat!?

Wat is jouw favoriete buitensport item voor multifunctioneel gebruik?

Plaats een reactie