Zesde editie Secondhand Sunday

Een van de leukste evenementen van het jaar zit er aan te komen; de Secondhand Sunday! Dit jaar is alweer de zesde editie en de opzet is nog steeds zoals het oorspronkelijk bedacht was. Klanten brengen tweedehands buitensportartikelen in die ze niet meer gebruiken en tijdens de Secondhand Sunday verkoop ik die spullen in de winkel van Bas Buitensport.

De winkel wordt voor deze gelegenheid wel een beetje omgebouwd. Heel veel nieuwe artikelen stoppen we op deze dag weg in dozen en kratten in het magazijn. De lege rekken van de winkel worden vervolgens gevuld met oude, maar nog bruikbare, unieke tweedehands items.

Als aanvulling ga ik in de weken vooraf ook altijd op zoek bij leveranciers naar mooie sample collecties. Daar zitten kledingstukken bij die als voorbeeld dienen tijdens een inkoopperiode. Deze samples kunnen niet zomaar in een winkel verkocht worden, al is het alleen maar omdat er een label in genaaid zit waarop staat ‘’sample’’. Het zijn echter wel perfect bruikbare artikelen en stuk voor stuk zonde om weg te gooien. De mix van tweedehands en deze samples geeft een mooi gevulde buitensportwinkel voor deze gelegenheid.

Het lijkt of het hergebruiken van artikelen en het zoeken naar een tweede bestemming steeds meer in trek is. Ik zie ook dat er een leuke mix ontstaat bij mijn klanten. Zij kopen nieuwe artikelen gedurende het jaar en zijn daarnaast ook net zo tevreden met een item wat is aangeschaft tijdens een Secondhand Sunday. Tevens biedt deze dag de mogelijkheid om miskopen weer af te stoten.

De Secondhand Sunday is een perfecte manier om te ”ontspullen” en een nuttige bestemming te vinden voor al dat moois dat ooit zo waardevol voor je was. Het is een hele gezellige dag waarop ik heel veel vaste- en nieuwe klanten spreek. Ik vind het super dat het idee van de Secondhand Sunday na 6 jaar nog steeds zo levendig is. Voor mij is het echt een evenement om naar uit te kijken! Zie ik je op zondag 11 maart?

Plaats een reactie