Nevenactiviteiten

Samenwerken
Naast werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf ben ik achter de schermen vaak ook bezig met een gezamenlijk project voor de binnenstad van Wageningen. Als bestuurslid van Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) denk ik al een aantal jaar mee over (een deel van de) activiteiten in de binnenstad. Ik vind het leuk om met verschillende mensen en organisaties samen te werken, iets wat ik in mijn werk als eigenaar van Bas Buitensport in mindere mate doe. Het inzetten van ieders kwaliteiten en dan een mooi evenement neerzetten; daar krijg ik energie van.

Vacature
Toen de centrummanager van Wageningen aangaf te vertrekken en er een vacature vrij kwam hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik wilde graag solliciteren. Het zou een mooie vervolgstap zijn voor mijn ambities om meer voor de stad te kunnen betekenen. De functie voor 20 uur per week is echter wel teveel om naast mijn werk voor Bas Buitensport te doen. Het werd dus zoeken naar een geschikte duopartner.

Duo partner
In collega ondernemer Robert Frijlink van de Gelderse IJzerhandel vind ik die duopartner. Robert heeft kwaliteiten die ik in mindere mate bezit en vice versa. Op zakelijk vlak hebben we ook regelmatig contact omdat wij beide kampeerartikelen verkopen. Ik in mijn buitensportwinkel en Robert bij de Gelderse IJzerhandel in een speciaal ingerichte kampeerkelder. Tevens werken we al een aantal jaren samen in het bestuur van SOW.

Onafhankelijke sollicitatie commissie
En dat laatste was ook gelijk problematisch. Want precies dat bestuur waar wij beide inzitten kiest uiteindelijk de nieuwe centrummanager….. Om te voorkomen dat het een ”wij van WC eend adviseren WC eend” zou worden is er een onafhankelijke externe sollicitatie commissie in het leven geroepen. Robert en ik werd op die manier een eerlijke kans gegund om samen met de rest van Wageningen (en omstreken) te kunnen solliciteren.

Nieuwe centrummanager
Dit alles heeft de afgelopen weken plaats gevonden. Nu eindelijk mag het hoge woord eruit: Robert en ik gaan samen de rol van centrummanager van Wageningen vervullen! Ik ben hartstikke blij met deze nieuwe duofunctie. De realiteit komt soms ook bij me binnen, want ik weet dat het geen gemakkelijke taak is. Traditie getrouw (ook in andere steden) is de centrummanager toch altijd degene die het heeft gedaan mocht er iets verkeerd gaan en het is bijzonder moeilijk om het iederéén naar de zin te maken. Om daar mee om te gaan ben ik alvast bezig om een olifantenhuid te kweken. 🙂

25 jaar Bas Buitensport
Bovenal draait mijn hoofd heerlijk op volle toeren om nieuwe plannen te maken, connecties te leggen en patronen inzichtelijk te krijgen. Ik ga mij voor de volle 100% inzetten en weet zeker dat er een uitdagende mooie periode aanbreekt. Uiteraard ga ik mij ook nog steeds met veel plezier inzetten voor mijn winkel Bas Buitensport. Aan het eind van deze maand vier ik tijdens een kampeerfeest het 25 jarig bestaan van mijn winkel, heel graag wil ik hier nog 25 jaar Bas Buitensport aan vastplakken!

Plaats een reactie