Wat bezielt je?

Bij sommige mensen vraag ik me af: ‘’wat bezielt je?’’. En dan bedoel ik dit heel positief. Waar haalt iemand de inspiratie vandaan om met zoveel overtuiging iets te doen?

Begin oktober hield ik mij als nevenactiviteit bezig met het organiseren van een diner met Mars groenten. Dit diner draaide om een onderzoek wat recent is uitgevoerd door onderzoekers van Wageningen Environmental Research (Alterra). Hierbij werden verschillende groenten gekweekt op een bodem die qua structuur en samenstelling lijkt op de bodem van Mars. Zo kan men onderzoeken of er straks ook groenten verbouwd kan worden op Mars als een eerste groep mensen zich daar gaat settelen. Tijdens de persconferentie vroeg 1 van de aanwezige journalisten aan onderzoeker Wieger Wamelink: ‘’waarom wil men naar Mars?’’ Wieger gaf een prachtig antwoord: ‘’omdat het er is.’’ Blijkbaar zit dat in een mens, het onbekende verkennen, koste wat het kost.

Wat bezielt iemand? Twee van die mensen waarbij ik me deze vraag ook stel zijn Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen. Deze avonturiers gaan met een zelf ontworpen auto naar een van de koudste plekken op aarde; Antarctica. Hun Clean2Antarctica expeditie die eind 2017 gaat plaatsvinden draait om afval, zero waste en hergebruik van plastic. Wat bezielt je om zoiets te doen? Eind januari 2017 kan ik deze, en een aantal andere brandende vragen stellen aan beide heren. Want in het weekend van 28/29 januari 2017 organiseer ik samen met deze avonturiers en buitensportmerk VAUDE een Zero Waste Winterkamp. Het wordt een kampeerweekend waarbij we met z’n allen gedurende 24 uur geen afval produceren. Gezelligheid staat bovenaan en rondom het kampvuur zullen de prachtigste verhalen verteld worden over wat ieder bezielt. Opgeven kan nog steeds!

Ik ben zelf niet geschikt voor een expeditie naar Mars of Antarctica maar bezieling voel ik wel degelijk. Schrijven is 1 van de dingen die ik leuk vind om te doen in mijn vrije tijd. Recent heb ik een nieuwe website gelanceerd waarop ik gedichten publiceer die ik schrijf (www.waarikvanhout.nl). Heerlijk om iets te doen wat los staat van alle andere dingen die ik dagelijks doe. ‘’Wat bezielt je?’’; vroegen vrienden en familie mij de laatste tijd als ik weer eens aan het dichten was. Ik kan maar één antwoord bedenken: ‘’omdat het er is.’’

passie

Plaats een reactie