Thuiswerken

Al geruime tijd werkt het overgrote deel van Nederland thuis. Ik heb zelf niet eerder kunnen ervaren hoe zoiets is, simpelweg omdat mijn werk zich afspeelt in mijn outdoorwinkel. Tot begin dit jaar, toen mijn winkel noodgedwongen mijn tijdelijke thuis werd.

Begin januari kwam mijn gezin na een korte vakantie terug met een positieve coronatest. Die uitslag was al bekend voordat we elkaar weer in de armen konden sluiten. Er restte hen niets anders dan thuis in quarantaine te gaan. Door hun vakantie en onze tijdelijke fysieke afstand was ik uitgesloten van de quarantaine plicht. Samen besloten we dat ik mijn winkel als mijn tijdelijke thuis zou beschouwen. Voor mij het begin van een thuiswerk periode, in mijn winkel welteverstaan…..

Mijn winkel is van alle gemakken voorzien, alleen een douche ontbreekt, maar daarvoor kon ik gelukkig bij vrienden terecht. Naast mijn werk deed ik de boodschappen voor thuis en maakte gezellige praatjes met mijn gezin in de tuin, uiteraard met de nodige afstand. Tevens zorgde ik voor onze hond Coco, die ‘s nachts ook bij mij in de winkel sliep. Dat slapen in een winkel was voor de hond een uitdaging. Geluiden in de stad zijn anders dan thuis. Coco was waaks en blafte er midden in de nacht flink op los.

Ik bivakkeerde maar liefst ruim twee weken in mijn winkel. Overdag loodste ik mijn winkel door de lockdown heen en verwerkte dankbaar bestellingen van klanten. Na sluitingstijd bouwde ik de winkel om tot gezellige huiskamer en ‘s ochtends vroeg weer terug naar winkel met afhaalloket. Ik begon te ervaren hoe het is om op dezelfde locatie te wonen en te werken.

Ik testte ‘s nachts verschillende kampeermatjes tot ik besloot dat het tijd was voor iets leukers: een upgrade in de vorm van een comfortabele hangmat. Ik vind slapen in een hangmat in het bos altijd magisch. En waarom zou je niet ook binnenshuis kunnen genieten van het comfort van hangen? Ik schafte een luxe hangmat inclusief standaard aan van ENO (model SuperNest), een merk dat ook lichtgewicht hangmatten maakt die ik in mijn winkel verkoop. Wel had ik mij flink vergist in de afmeting; eenmaal uitgestald nam de hangmat met standaard maar liefst negen vierkante meter winkelvloer in beslag. Het was een geluk dat mijn winkel gesloten was door de lockdown en de hangmat niemand in de weg stond!

Ik sliep fantastisch in deze hangmat en het voelde als héél luxe kamperen in een outdoorwinkel. De aanleiding was niet leuk, een quarantaine plicht, maar desondanks maakte ik er een feestje van. Hoe vaak maak je in je leven mee dat je twee weken op je werk bivakkeert? In een hangmat nog wel!

Ik vond het bijzonder om werken en wonen te combineren. Ik begrijp nu hoe mensen zich kunnen voelen bij thuiswerken, je moet echt je best doen om ‘werk’ en ‘thuis’ van elkaar te scheiden.

Na ruim twee weken is het tijd om mijn luxe hangmat vaarwel te zeggen en weer heerlijk te genieten van mijn eigen huis en haard. Mijn gezin mag uit quarantaine en mijn winkel is weer als vanouds geopend. Ik vond het een hele bijzondere start van 2022!

  • Deze hangmat van ENO (SuperNest) ligt werkelijk fantastisch! Ik sliep er ruim twee weken in.

 

Plaats een reactie