Outdoorartikelen testen

Met heel veel plezier test ik zelf een groot deel van de artikelen uit het Bas Buitensport assortiment. Je hoort mij dan ook regelmatig zeggen: ‘Ik heb hem zelf ook!’

Het testen van artikelen vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik doe het al jaren en omdat mijn assortiment voor tachtig procent constant is, heb ik inmiddels de meeste items zelf wel een keer uitvoerig getest. Gebruikerservaring geeft mij heel veel informatie over een product. Het komt regelmatig voor dat ik een product anders ben gaan waarderen doordat ik het veelvuldig zelf heb gebruikt.

Om het testen zo onafhankelijk mogelijk te doen koop ik de meeste items zelf. Dan weet ik zeker dat ik mij niet verplicht voel richting mijn leverancier om iets met mijn testresultaten te moeten doen. Er zijn ook artikelen die ik krijg van leveranciers. Vaak hangt dit samen met een grote bestelling die ik plaats. Zulke cadeautjes neem ik met plezier in ontvangst en test ik net als andere items met een kritische blik.

Als ik een product uitkies om te testen dan gebruik ik het een langere periode en test ik het op verschillende momenten, liefst in verschillende seizoenen. Vaak gebruik ik ook meerdere merken van dezelfde productgroep tegelijkertijd om een goede vergelijking te kunnen maken (bijvoorbeeld sokken of thermosflessen).

Ik wacht altijd op een extra motivatie of noodzaak om een product te gaan testen. Dat kan bijvoorbeeld een outdooractiviteit zijn. Zo zat ik afgelopen voorjaar te bibberen ’s avonds onder een tarp in het bos. Toen bedacht ik me dat dat een perfecte situatie was geweest om een donsjasje te testen. Zo’n jas staat nu op mijn test-wensenlijstje.

Door items echt te gebruiken waar ze voor bedoeld zijn ontdek ik soms dat een artikel in het gebruik toch niet zo handig is als het lijkt, of dat de kwaliteit tegenvalt. Als ik echt van mening ben dat het product niet deugt verdwijnt het uit mijn assortiment. Bij twijfel raadpleeg ik eerst andere gebruikers, bijvoorbeeld klanten of mijn zakelijke netwerk. Immers mijn mening is ook maar een mening.

De context waarin je iets gebruikt is heel erg belangrijk. Is het item echt niet goed of is het op een verkeerde manier gebruikt? Dit is een vraag die ik ook altijd stel als een klant terug komt met een klacht over een product. Door de context te begrijpen krijg ik vaak waardevolle informatie over het betreffende product. De klagende klant is eigenlijk een waardevolle tester! Ik ben dan ook altijd blij met feedback.

Op dit moment test ik met plezier een nieuw paar wandelschoenen van Aku. Ik heb dit merk ingekocht voor aankomende zomer (2022) en loop er nu zelf op om alvast informatie te verzamelen over het product. Wandelschoenen is een type product wat lastig te testen is. Iedere voet is immers anders en wat bij mij prettig zit hoeft bij een ander niet zo te zijn. Maar het testen leert mij wel veel over de pasvorm en de kwaliteit. Het is dan niet zozeer de vraag óf het een goed product is, ik heb dit merk immers niet voor niets ingekocht, maar meer voor wie, en voor welke voet, het een goed product kan zijn.

Het juiste product op het juiste moment gebruiken geeft mij plezier. Ik deel graag mijn ervaring met andere outdoorliefhebbers. Heb je een vraag over een outdoorproduct? Laat het me weten! Je kunt me een berichtje sturen via de social media kanalen van Bas Buitensport (Instagram, Facebook) of gewoon even binnen stappen in de winkel. Wil je weten wanneer ik in mijn winkel ben? Check dan even het werkrooster dat je op de contact pagina van basbuitensport.nl vindt. Ik ontmoet je graag!

Plaats een reactie