Feedback

feedback productenNu de zomervakantie is afgelopen komt er regelmatig een klant in mijn winkel om feedback te geven over een van de producten die ze tijdens hun vakantie hebben gebruikt. Positieve feedback is natuurlijk het leukst maar ook de negatieve feedback is bijzonder waardevol voor mijn assortiment.

Bij negatieve feedback probeer ik altijd te achterhalen of er wellicht een mismatch is. Oftewel dat het product niet past bij de klant of de manier van gebruiken, of dat het product echt te wensen over heeft gelaten. Vaak heeft negatieve feedback betrekking op de kwaliteit. Een product dat stuk gaat tijdens vakantie of in ieder geval eerder dan verwacht, is natuurlijk bijzonder storend. In veel gevallen wordt negatieve feedback opgelost onder garantie.

Sommige outdoor producten hebben ‘’levenslange garantie’’. Wat mij betreft een hele onhandige claim. Het betreft hier namelijk een garantie zolang als ‘de te verwachten levensduur van het product’. Een product dat bijvoorbeeld volgens de fabrikant een levensduur van twee jaar heeft kan de claim levenslange garantie krijgen. In werkelijkheid betreft dit dan twee jaar en dus niet een heel mensenleven lang.

In mijn winkel bekijk ik garantie graag per geval. Ik houd mij niet strikt aan termijnen omdat het gebruik van outdoor items zo ontzettend kan verschillen. Liever heb ik dat iedereen terugkomt als een product niet bevalt en we samen naar een gepaste oplossing zoeken. Wel geldt: Hoe eerder je terugkomt hoe beter het is. In een vroeg stadium is het voor mij ook makkelijker om garantie met mijn leveranciers af te handelen.

Gelukkig krijg ik ook heel veel positieve feedback over de producten die ik verkoop. Een feestje om te ontvangen! Het gebeurt regelmatig dat een klant even binnenloopt enkel om te vertellen hoe blij hij of zij is met het aangeschafte product. Voor mij niet alleen leuk om te horen, maar ook waardevolle informatie om anderen nóg beter mee te kunnen adviseren. In plaats van mijn ervaring met het product kan ik dan vertellen over de positieve ervaringen van anderen.

Deze zomer kreeg ik opvallend veel positieve feedback over de UIXI plastuit (spreek uit als wiksi). Een heel handig product dat mij ook in positieve zin verrast heeft. Wat vrouwen zo prettig vinden, is dat ze met de UIXI overal subtiel staand kunnen plassen. Ook vieze wc’s langs de snelweg zijn geen probleem meer en dat geeft een hoop vrijheid.

Het leuke van het verzamelen van feedback vind ik dat het niet meer alleen om mijn mening gaat, maar dat een product wordt beoordeeld door verschillende gebruikers. Er zijn producten die verdwijnen nadat ik meerdere malen negatieve feedback heb ontvangen. En er zijn producten die juist op aanraden van een klant in mijn assortiment worden opgenomen. Ik vind het fantastisch dat ik samen met klanten het assortiment van Bas Buitensport mag aanscherpen. Ik nodig je van harte uit om feedback te (blijven) geven!

Plaats een reactie