De zomer van 2020

Ilonne BongersIk vermoed dat dit een zomer gaat worden die we nooit meer vergeten. De zomer waarin velen van ons noodgedwongen andere vakantie keuzes moeten maken. Er is zelfs een campagne in het leven geroepen om de kwaliteit van Nederland als vakantieland te promoten: ‘’Welkom terug in Nederland’’. Waren we dan echt vergeten hoe mooi, schoon, veilig en fijn Nederland is?

Voor mijn bedrijf wordt het ook een zomer om nooit te vergeten. De dip in mijn omzet is duidelijk zichtbaar. Voor mij als ondernemer is het meer dan ooit noodzakelijk om bij te sturen en hier en daar zelfs van koers te wijzigen. Ineens verkopen andere producten beter dan ooit en sommige items lopen helemaal niet meer, dat vraagt om schakelen. Ik probeer meer out of the box te denken en te begrijpen wat mijn klanten nú zouden willen. Waar kan ik onderscheid maken en een relevant assortiment blijven voeren?

Normaliter zou ik nu op een grote outdoor beurs in Duitsland rondlopen en alle nieuwtjes op het gebied van outdoor bekijken. Dat vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ook daar heb ik moeten switchen want deze beurs is dit jaar geannuleerd. Om toch leuke outdoorcontent in beeld te brengen vraag ik tegenwoordig leverancier om in mijn winkel voor mijn camera hun kennis te delen. Dat levert minstens zoveel leuke verhalen op!

Het wordt ook een zomer waarin ik zeeën van ruimte in mijn agenda krijg aangezien ik per 1 juli mijn functie als centrummanager van Wageningen heb opgegeven. De afgelopen 2,5 jaar vervulde ik deze functie, waar 10 uur per week voor stond ingepland, samen met een duopartner met veel plezier. Maar ik miste de creativiteit en veel van de uren werden opgeslokt door noodzakelijke taken waarbij mijn kwaliteiten niet helemaal uit de verf kwamen. Het was een moeilijke beslissing om te nemen maar nu ik eenmaal die stap heb gezet kijk ik uit naar de ruimte die ik voor mezelf heb gecreëerd. Ik ben heel erg benieuwd hoe ik die ruimte (creatief) ga opvullen.

De komende zomermaanden ga ik lekker genieten van Nederland. Kamperen, fietsen, wandelen en picknicken. En natuurlijk ook werken in mijn winkel, want ook dat doe ik met heel veel plezier. Er was eigenlijk geen crisis nodig om dat te beseffen. De zomer van 2020 wordt er een om nooit meer te vergeten!

4 gedachten over “De zomer van 2020”

  1. Niets zo fijn als jouw creativiteit op zijn plek komt.
    Ik ben ook zoeked naar een plekje voor mijn creativiteit. Een fijne en spannende periode. Succes met je bedrijf!

    Beantwoorden

Plaats een reactie