Instagram Stories

Instagram storiesTot een maand geleden hield ik dit niet voor mogelijk: Bas Buitensport actief met Instagram stories!

Stories op Instagram
Een maand terug was ik een absolute leek op het gebied van stories dus ik leg het concept graag uit voor het geval jij dat ook (nog) bent. Stories is een mogelijkheid binnen Instagram waarbij je verhalen bekijkt/plaatst die bestaan uit foto’s of filmpjes (en een combinatie hiervan) die 15 seconden duren. Je kan meerdere items van 15 seconden achter elkaar plaatsen en daarmee creëer je een ‘story’.

Slechts 24 uur zichtbaar
Je vindt de stories van de personen die je volgt in de rondjes helemaal bovenaan je Instagram account. Een story blijft slechts 24 uur staan en verdwijnt dan (hopelijk voorgoed??) van het wereldwijde web. Stories die op Instagram zijn geplaatst vind je vaak ook terug op Facebook (ook bovenaan je scherm maar dan in een rechthoek).

Korte boodschap van 15 seconden
Ik vond Instagram stories héél irritant. Sommige stories vond ik simpelweg niet boeiend, andere die ik wel boeiend vond kon ik niet goed volgen omdat ‘de boodschap’ steeds na 15 seconden verdween. Ik meende dat ik te oud was voor deze applicatie en besloot er verder geen aandacht meer aan te besteden.

Story stil zetten door aanraken scherm
Tót het moment dat ik ontdekte dat je een story stil kan zetten door met je vinger op je scherm te drukken en dat je zelfs achter- en vooruit kan tikken (om door te scrollen dan wel terug te kijken). Wat een wereld van verschil!

Creatief!
Ineens kon ik stories veel beter volgen en ontdekte ik de meerwaarde ervan. Het blijkt een leuk kijkje in het leven van iemand anders en een stukje ‘achtergrond’ informatie. Daarbij is er veel creativiteit mogelijk bij het creëren van een story. Daar wilde ik wel meer van weten!

Online cursus
Ik besloot een online cursus ‘stories maken’ te gaan doen en direct te oefenen met het maken van stories. Zoals zo vaak met nieuwe dingen ging er van alles mis. Mijn met aandacht gemaakte stories verdwenen of stonden niet in de juiste volgorde. Steeds moest ik helemaal opnieuw beginnen met het plaatsen van een bericht. Ronduit frustrerend. Ik bekeek op YouTube een aantal ‘how-to’ filmpjes en leerde langzaam de ins and outs. Het viel me op dat ik veel tijd kwijt was met het plaatsen van een berichtje dat 24 uur later weer zou verdwijnen……. Ik vroeg mij oprecht af of het mijn tijd waard was.

Oefening baart kunst
Maar oefening baart kunst en vandaag de dag lukt het me om een story te maken binnen een redelijke tijd waarvan ik denk dat de kijker een nog beter beeld krijgt van Bas Buitensport (en van mij als ondernemer). Wat ik erg leuk vind is dat je een poll kan toevoegen aan je story of een willekeurige vraag en ik geniet van de antwoorden die worden ingezonden. Het zorgt voor een leuke interactie op Instagram. Juist die interactie maakt het de tijdsinvestering om een story te maken waard. Tevens is het natuurlijk een kans om zonder extra kosten mijn bedrijf (en producten) in de spotlights te zetten.

Zie ik je op Instagram?
Als ondernemer hou ik ervan om nieuwe dingen te leren. Ik ben blij dat ik mijn houding van ‘ik ben daar te oud voor’ heb weten om te buigen naar ‘oefening baart kunst’. Ken jij de stories functie al en ben je benieuwd wat ik daar zoal plaats? Ik zie je graag op Instagram!

 

2 gedachten over “Instagram Stories”

  1. Dank voor deze tip van de sluier. De stories heb ik ook nooit echt begrepen, ik dacht dat ook dat het wel aan mij zou liggen, dat ik oud was.
    Dat oud voelen heb ik sowieso wel met de social media tegenwoordig. Ik heb misschien wel iemand nodig die het leuk vindt om dit op zich te nemen. Volgens mij wil mijn zoontje (10 jaar) wel graag aan de slag maar ik twijfel nog een beetje, dat het dan niet volkomen gaat ontsporen!

    Beantwoorden
  2. Dank voor je reactie Dennis! Je bent nooit te oud om te leren maar zoals voor alle social media geldt: het moet je wel een beetje liggen en je moet het leuk vinden. Als je er geen plezier aan beleefd kan je het beter niet doen want dan komt je boodschap niet over. Of ik een 10 jarige de toegang tot mijn account zou geven weet ik niet hoor! Haha, wel een leuk experiment. Uiteraard zijn er ook profs die deze taak graag op zich nemen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie