Klompenpad route het Wageningse Eng pad


Soms heb ik zin in avontuur. Niet groots en meeslepend maar klein en behapbaar en het liefst in de buurt. Ik besloot op een doordeweekse avond een klompenpad te gaan wandelen en koos het Wageningse Eng pad. Dit pad heb ik jaren geleden een keer gelopen en vond ik toen al erg mooi. Om het ingrediënt avontuur een beetje te verhogen liep ik het pad deze keer andersom én vertrok ik iets later op de avond waardoor ik zeker wist dat ik in de schemer zou eindigen. Voor het geval schemer duisternis zou worden, je weet immers nooit hoe een avontuur loopt, pakte ik mijn hoofdlampje ook in.

Het was heerlijk weer en ik genoot van de natuur zo dicht bij huis. Daar waar ik eerst nog verdiept was in mijn luisterboek deed ik al snel mijn koptelefoon oortjes uit en genoot van het geluid van vogels. Toen de zon langzaam onderging was het tijd voor koffie. Ik had de Klean Kanteen TK PRO thermosfles meegenomen. Een mooie gelegenheid om deze te testen, iets wat al langer op mijn verlanglijstje stond. De fles heeft deze eerste test met glans volbracht. Niet alleen vind ik het design erg mooi, maar de koffie was ook goed warm én de 360 graden uitschenkdop werkte perfect.

Het was eerder donker dan verwacht of beter gezegd: ik had te lang genoten van mijn koffie break en de schemer veranderde al snel in duisternis. Het was tijd om mijn hoofdlampje tevoorschijn te halen. Natuurlijk schoot het door mijn hoofd dat ik ook de shortcut richting huis kon nemen, ik was immers nog steeds in Wageningen. Maar ik was toch op zoek naar avontuur? Ik stuurde mijzelf met hoofdlamp en al het bos in.

Vlinders maakten plaats voor vleermuizen en mijn hartslag ging vanzelf omhoog. Ik genoot van het avontuur en schrok tegelijkertijd van alles dat ritselde in de duisternis. Toen ik het bos uit kwam en ik een stuk op de verharde weg liep realiseerde ik mij dat je sommige delen van een klompenpad alleen mag betreden tussen zonsopkomst en zonsondergang……..

Ik besloot dit gegeven maar even te negeren en de route uit te lopen, ik was immers al op ruim 3/4 en het eindpunt (Hotel de Wageningsche Berg) was bijna in zicht. Mijn hoofdlampje werkte fantastisch. Ik heb een Petzl hoofdlamp en daar zit een accu in die je met micro usb kan opladen. Dat vind ik zelf erg handig en het gaf mij de zekerheid van voldoende verlichting want de accu was vol.

Eenmaal bij het eindpunt aangekomen (dat ook mijn beginpunt van de route was) besloot ik de avond in stijl af te sluiten en bestelde een witte wijn op het terras. Ik was aan het nagenieten van mijn avontuur en dacht na over mijn wandeling richting huis die ik nog moest ondernemen. Zou ik het donkere Belmonte Arboretum park verkiezen of de lange donkere oprijlaan van het hotel door het bos? In beide gevallen leek het mij sowieso verstandig om het bij 1 wijntje te laten.

Ik stelde de keuze nog even uit, genoot van het uitzicht vanaf het terras en zat ondertussen te appen met een vriend. Hij schreef enthousiast over zijn mountainbike tocht en ik schreef over mijn klompenpad avontuur. Hij vroeg of ik het niet eng vond in het donker op de Wageningse Eng. Ik gaf eerlijk toe dat ik het eng had gevonden en nog even moed aan het verzamelen was om het laatste stukje in het donker naar huis te wandelen.

Zal ik je ophalen met mijn nieuwe Tesla?, schreef hij. In het donker op het terras van de Wageningsche Berg klonk dat ineens als muziek in mijn oren. Ik heb normaal gesproken weinig tot geen affectie voor auto’s maar voor een Tesla (model 3) maak ik graag een uitzondering.

Mijn avontuur eindigde in stijl. Voor de deur van het hotel stapte ik 5 minuten later, gekleed in mijn outdooroutfit, in de nieuwste Tesla. Ik vind mijzelf niet decadent maar nu genoot ik intens van deze luxe afsluiting. Dat er in zijn Tesla ook nog een schermpje was met knisperend kampvuur inclusief geluid en voelbare warmte vanuit het dashbord maakte de avond compleet. Van je vrienden moet je het hebben!

Bekijk hier de foto’s van mijn klompenpad avontuur:

 

 

4 gedachten over “Klompenpad route het Wageningse Eng pad”

  • Dank je wel Ria. Ik heb er van genoten. Belangrijk om wel wat handige items in te pakken voor het geval een avontuur een verrassende wending krijgt (hoofdlampje, EHBO etc). Jij veel succes met jouw aankomende avontuur!

   Beantwoorden
 1. Lieve Ilonne, wat een spannend avontuur! Ik heb genoten van je column. Mjn donkere ochtendwandelingen in Arikok park in Aruba eindigen ook wel eems in een auto, maar dan in 4wh truck Lekke band, of te heet.
  Mooie herinneringen aan Wageningen-(Hoog)

  Beantwoorden
  • Dank je wel Ruth voor je leuke reactie! En dan te bedenken dat jij altijd met mij mee fietste door het donkere Wageningen Hoog omdat ik het eng vond 🙂 Tijden veranderen. Geniet van Aruba!

   Beantwoorden

Plaats een reactie