Winterkamperen zonder tent

Afgelopen weekend organiseerde ik het ‘Winterkamperen met Bas Buitensport’ evenement. Alhoewel het een evenement is dat ik voor klanten organiseer vind ik winterkamperen zelf ook super leuk om te doen. Ik kan genieten van de gezelligheid bij het kampvuur en hou van de uitdaging om het met de juiste spullen warm en comfortabel te houden (ook ’s nachts).

Amok hangmat test
Het is de perfecte manier om te ontdekken of mijn Amok hangmat ook geschikt is voor winterse temperaturen. In een Amok hangmat lig je overdwars en kan je zelfs op je zij of op je buik slapen. Het zoeken naar de balans is even wennen maar als je eenmaal ligt is het een meer dan fantastische slaapplek! Ik heb mijn hangmat inmiddels in de zomer en in de herfst uitgeprobeerd en beide keren heerlijk geslapen. Een winterse nacht in mijn Amok hangmat is iets waar ik echt naar uitkeek.

Ontmoeting outdoor enthousiastelingen
Maar bovenal is winterkamperen dé manier om andere outdoor enthousiastelingen te ontmoeten. Winterkampeerders zijn mensen die van de natuur genieten, ongeacht de temperatuur. Als je zo’n groep bij elkaar zet heb je al snel een hoop gezelligheid en mooie verhalen.

Genieten bij het kampvuur
Met z’n twaalven genoten we bij het kampvuur van een heerlijke maaltijd, elkaars outdooravonturen en als kers op de taart, van een prachtig hang concert door deelnemer Eric. Het was leuk om te zien dat de helft van de deelnemers juist niet in een tent ging slapen maar koos voor een slaapplek onder een tarp. Alsof ieder had bedacht om een beetje extra avontuur toe te voegen.

Winterkamperen werd herfstkamperen
Het winterse weer viel een beetje tegen. De gehele week vooraf aan het evenement waren de weersvoorspellingen bar en boos en de kans op regen 100%. Vreemd genoeg was het op het moment suprême heerlijk in het bos! ’s Nachts was er een beetje regen maar iedereen heeft het dankzij de juiste spullen droog gehouden. We hadden een grote Ger met houtkachel tot onze beschikking mocht iemand de grenzen van zijn of haar comfortzone hebben bereikt maar niemand koos voor deze gemakkelijke weg.

Amok hangmat test geslaagd
Ook al was het overdag meer herfst dan winter, ’s nachts daalde de temperatuur en gevoelsmatig heb ik een winterse nacht beleefd. Mijn hangmat heeft de test perfect doorstaan. Ik was erg blij met mijn super warme Lowland slaapzak die volgens het label -20 moet aankunnen. Ik had het nu comfortabel warm dus hoe dat bij -20 ook zou moeten ga ik graag een andere keer testen……

Winterkamperen is hot
Omdat winterkamperen erg hot is kwam er ’s ochtends vroeg een journalist van de Gelderlander op bezoek om ons het hemd van het lijf te vragen over winterkamperen. Erg leuk dat hij aan het begin van het gesprek niet begreep waarom wij dit in hemelsnaam leuk vonden maar na een half uurtje boslucht en verhalen ineens begreep wat er zo mooi is aan zo’n feestje in de buitenlucht! Het gesprek werd samengevat in een leuk artikel in de krant.

Ik wil alle deelnemers bedanken voor hun gezelligheid. Ik heb warme herinneringen aan dit avontuur!

Bekijk hier het videoverslag waarbij winters buitengeluk is samengevat in 2.20 minuten.

Plaats een reactie