Winterkamperen in een hangmat

Lang, lang geleden namen mijn ouders mij mee op een weekendje winterkamperen. Samen met een bevriend gezin verbleven wij een weekend in de sneeuw in Nederland. Het was ergens rond 1987. Wat ik nog heel goed weet is dat ik het steenkoud had en dat mijn lenzen bevroren waren in mijn lenzen doosje. In mijn jeugd fotoalbum heb ik een oude foto terug gevonden. In kinderhandschrift staat erbij geschreven: ‘-18 graden lenzen bevroren….’ Ik had destijds al contactlenzen en blijkbaar was de lenzenvloeistof niet bestand tegen temperaturen tot ver onder het vriespunt.

Als ik goed naar de foto kijk en mijzelf zie zitten in de sneeuw is het niet zo vreemd dat ik het koud had. Ik droeg geen warme wollen thermolegging, ook geen geschikte wandelschoenen en aangezien ik een roze haarband droeg is de kans groot dat ik niet eens een muts op wilde.

Het ontbrak mijn ouders dan misschien aan de nodige outdoorgear, hun enthousiasme was bewonderenswaardig. Alhoewel ik mij de kou nog erg goed kan herinneren was het bovenal een fantastisch avontuur.

Nu ruim 30 jaar later heb ik weer zin in een avontuurlijk winterkamp! Kamperen in de winter is erg leuk en zoals ik laatst in een artikel over winterkamperen las:”Er is minder maar je ervaart meer”.

Je hebt minder comfort en daarom geniet je twee keer zo intens van een knisperend kampvuur. ’s Nachts in je slaapzak is je gezicht koud maar de rest is lekker warm ingepakt. En dan vergeten we even het moment dat je midden in de nacht er nog één keer uit moet voor een toiletbezoek ;-).

Af en toe even lekker uit mijn comfortzone is voor mij een must. Daarom heb ik besloten om op het ”Winterkamperen met Bas Buitensport” evenement de nacht door te brengen in mijn hangmat. Ik denk dat mijn Amok hangmat winterproof is en ik ben erg benieuwd naar een praktijk test.

Heb jij ook zin om een weekendje de grenzen van jouw comfortzone op te zoeken? Geef je via info@basbuitensport.nl op voor dit gezellige evenement in het weekend van 9/10 februari 2019. Het weekend is erg toegankelijk, ook als jij nog nooit in de winter hebt gekampeerd. We kamperen rondom een grote Ger met houtkachel. Dus als jij midden in de nacht de grenzen van jouw comfortzone hebt gevonden kan je je hier binnen lekker opwarmen.

Een goed isolerend matje en een warme slaapzak is overigens wel een must. Uiteraard neem ik zelf ook al mijn warme thermo laagjes mee, zet een muts op en laat mijn roze haarband deze keer thuis! Heel graag tot ziens in het bos.

Plaats een reactie