De zomer van 2018

De zomer van 2018 gaat voor mij de boeken in als ”heerlijk relaxed”. Het weer was uitzonderlijk mooi en dat was een fijne bonus voor onze vakantie in eigen land. Ik heb van al mijn vrije dagen genoten.

Fietsvakantie toen en nu

Vroeger ging ik vaak met mijn ouders op fietsvakantie. Niets handige gadgets! Een fiets en een paar zelfgemaakte fietstassen is waar we het mee deden. Deze zomer maakten mijn broer en ik een remake van een oude vakantiefoto van ons samen. Dit was de start van een prachtige fietstocht naar het NTKC terrein in Huizen waar we als kind vaak kwamen. Onze familie kwam ons met de auto achterna gereisd. Nu 34 jaar later gingen er wel degelijk een paar handige gadgets mee 🙂

fietsvakantie
Fietsvakantie toen en nu 34 jaar later

Nederlandse Toeristen Kampeer Club

Ik ben al 42 jaar lid van de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club) maar kampeer eigenlijk veel te weinig op de mooie terreinen. Soms vind ik natuurkampeerterreinen namelijk minstens zo leuk. Ook zijn er bij de NTKC strikte regels waar je je aan dient te houden. Eén daarvan is het eigenhandig schoonmaken van het toiletgebouw. En als ik eerlijk ben heb ik daar op vakantie helemaal geen zin in…. Uiteraard hebben we tijdens ons verblijf deze ”vrijwillige” poetsbeurt volbracht en zelfs dat bracht leuke oude herinneringen naar boven. Het mooie van deze strikte regel is wel dat iedereen zich verantwoordelijk voelt en het toiletgebouw relatief schoon blijft.

Om deze zomer even terug in de tijd te gaan was erg waardevol. We hebben met drie generaties gekampeerd. Op de plekken waar we als gezin graag kwamen hebben we ons nu 34 jaar later wederom vermaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de NTKC wel heb herontdekt en zou graag ook andere NTKC terreinen (er zijn er in Nederland 20) opnieuw willen bezoeken.

Favoriete kampeeritems

Tijdens het kamperen heb ik fijne nieuwe kampeeritems ontdekt en sommige oude klassiekers weer even extra gewaardeerd. Zo was ik super blij met mijn nieuwe Helinox schommelstoel. Ik dacht dat deze pootjes meer een grappige gadget zouden zijn maar het bleek uitzonderlijk goed te werken. Door de schommelpoten kan je je heel vrij bewegen en dat is bijvoorbeeld makkelijk tijdens het koken. Tevens zak je niet weg in zachte grond. Daarnaast zit de stoel door zijn hoge rugleuning gewoon heel erg lekker. Deze stoel is door de hele familie unaniem als ”perfect” beoordeeld.

Mijn Nemo Helio Pressure Shower gaat altijd mee op vakantie. Deze draagbare douche met sproeier is voor mij op de een of andere manier onmisbaar. Groente afspoelen, even je handen wassen, de afwas afspoelen. Het is echt een ideaal ding.

Uiteraard mag mijn koffiemaker van Cafflano niet ontbreken in dit rijtje van kampeerfavorieten. Eerder maakte ik al een filmpje over dit product. Ik gebruik hem zelfs thuis regelmatig als ik zin heb in koffie van vers gemalen bonen.

De heerlijke koffiemomenten ’s ochtends vroeg in mijn schommelstoel in het bos maakten deze relaxte zomer voor mij compleet 🙂

gadgets
Deze items droegen bij aan een heerlijk relaxte zomer: Helinox stoel, Nemo douche en Cafflano koffiemaker

 

1 gedachte over “De zomer van 2018”

Plaats een reactie