Kampeerfeest 25 jaar Bas Buitensport

Kampeerfeest
Afgelopen weekend vond het kampeerfeest plaats ter ere van het 25 jarig bestaan van Bas Buitensport. Zo’n anderhalf jaar geleden kwam de gedachte voor het eerst bij me op: ”Deze mijlpaal ga ik vieren met een kampeerfeest!” Voor mij is kamperen in de herfst (en eigenlijk elk seizoen) altijd een feest, dus ik kon vast en zeker gelijkgestemden vinden die hier ook zo over denken én het leuk vinden om stil te staan bij 25 jaar buitensporthistorie.

Locatie
Als eerste zocht ik een geschikte locatie. Mijn voorkeur ging uit naar de botanische tuin in Wageningen; het Belmonte Arboretum. Een prachtige plek waar ik zelf graag kom. Ik had een leuk gesprek met de directeur van de stichting die dit landgoed beheert. Hij zag zeker mogelijkheden voor een kampeerfeest echter toen ik het woord kampvuur noemde ging mijn idee al snel in rook op. Kampvuur is echt uitgesloten in deze mooie Botanische tuin en daar kon 25 jaar Bas Buitensport niets aan veranderen. Aangezien juist het kampvuur voor mij een belangrijk onderdeel is van de feestvreugde zocht ik verder naar een andere locatie.

Natuurkampeerterrein Quadenoord
Landgoed Quadenoord in Renkum kwam al snel in the picture. Een natuurkampeerterrein waar ik zelf geregeld kampeer. Vaak neem ik mijn kinderen mee en tegen de tijd dat ze vragen: ”zijn we er al?”, zijn we er ook altijd al :-). Ik vind het een ideale plek voor weekendjes weg. Het is dichtbij en je bent er toch even helemaal uit.

Inpakken
Nu de locatie rond was organiseerde ik achter de schermen de rest voor het feest. Afgelopen weekend was het zover. Ik pakte al mijn handige kampeergadgets in, nam heerlijk eten mee en zette een knus kamp op in het prachtige herfstbos. Op landgoed Quadenoord staat een Ger (grote ronde tent met kachel). Deze had ik voor de gelegenheid afgehuurd om te kunnen schuilen tijdens een regenbui.

Eindeloos genieten
Wat was het een leuk weekend! Ik heb eindeloos genoten van het gezelschap, de mooie verhalen en het prachtige herfstbos. De Ger bleek ’s avonds hartstikke knus tijdens de regenbuien. Ik sliep in mijn hangmat en had het zowaar comfortabel dankzij een matje, extra thermo lakenzak en laagjes wollen kleding. De herfststorm maakte deze nacht er wel één om nooit meer te vergeten 🙂

Buiten zijn
Tijdens buitensport evenementen besef ik me altijd weer hoe relaxed de buitensport branche is. Niets moet, alles mag en buiten zijn is eigenlijk al genoeg. We kookten op kampvuur, hebben prachtige houten lepels gemaakt uit boomstammen en heerlijk in het bos gewandeld. Soms heb je maar weinig nodig om gelukkig te zijn.

Ik wil iedereen bedanken die erbij was! Super leuk om zo’n gezellige groep mensen die ik normaal gesproken in mijn winkel tref, in het bos te mogen ontmoeten.

Ik ben weer helemaal opgeladen voor de volgende 25 jaar Bas Buitensport 🙂

Plaats een reactie