Evenementen

Het eerste Secondhand Sunday evenement van Bas Buitensport werd georganiseerd in 2013. Afgelopen zondag vond de editie van 2017 plaats; alweer de 5de keer! Je zou verwachten dat zo’n 5de editie na 4 succesvolle keren niet zo’n probleem zou moeten zijn. Echter het tegendeel is waar en dat heeft alles te maken met mijn karakter. Want daar waar sommigen sturen op succes, struikel ik over de twijfels en onzekerheden. ”Wat als er niet genoeg wordt ingeleverd?” ”Wat als er te weinig of juist veel te veel bezoekers komen??” Met dat soort vragen kan ik mijzelf behoorlijk bezig houden en dat is jammer, want hierdoor gaat er een hoop energie verloren. Gaandeweg richting een evenement denk ik altijd minimaal 1x: dit doe ik nooit meer!

De twijfels en onzekerheden die gepaard gaan met het organiseren van een evenement probeer ik altijd ook om te zetten in iets positiefs. Zo houden deze twijfels mij heel scherp en voorkom ik dat ik op de automatische piloot iets in elkaar draai. Na afloop als alles op zijn pootjes terecht is gekomen, vind ik het organiseren van een evenement altijd weer 1 van de leukste dingen om te doen. Zo ook deze vijfde editie van de Secondhand Sunday. Wat was het een gezellige dag afgelopen zondag!

Tijdens de Secondhand Sunday gaat bij mij de ‘geld verdien knop’ uit. Alles draait om het rouleren van mooie tweedehands buitensportspullen voor een fractie van de normale prijs. Bijna de gehele opbrengst gaat naar de klant die het artikel heeft ingebracht maar ook voor veel klanten is het principe van hergebruik belangrijker dan de prijs. Het is steeds weer zo leuk om mensen met handenvol goede spullen de winkel te zien verlaten! Spullen waarvan je weet dat ze hun reizen of buitenactiviteiten net iets prettiger gaan maken. En dan te bedenken dat dit spullen zijn die bij een ander lagen te verstoffen!

Heel veel dank aan alle mensen die spullen hebben ingeleverd en aan iedereen die afgelopen zondag een bezoek heeft gebracht aan mijn winkel. Zonder jullie zou deze editie van de Secondhand Sunday niet zo succesvol zijn geweest!

Volgend jaar herhaal ik het evenement weer opnieuw. Ik weet nu al dat daarbij ook de twijfels en onzekerheden weer gaan komen, maar door ervaring kan ik erop vertrouwen dat deze aankomende editie wederom een succes zal zijn. Graag tot volgend jaar!

Plaats een reactie