If you break it, don’t buy it!

Het komt weleens voor dat een klant één van de artikelen in onze winkel uit zijn handen laat vallen. Een luid gekletter op de antieke granieten vloer als resultaat. Zoiets blijft nooit onopgemerkt. Om de situatie wat minder ongemakkelijk te maken zeg ik altijd: ‘if you break it, don’t buy it!

Het is als grapje bedoeld maar deze opmerking heeft wel een serieuze ondertoon. Want als een artikel in de winkel bij een eerste stootje al kapot gaat, hoe moet het dan een hele vakantie overleven? Reeds bij inkoop hou ik er rekening mee dat een artikel lang mee moet gaat en niet bij de eerste keer vallen stuk kan gaan. Nou moet ik eerlijk zeggen dat zoiets in de buitensport branche natuurlijk een stuk gemakkelijker is dan bij mijn buurman hier in de Bevrijdingsstraat die serviezen verkoopt.

Het testen van de artikelen doe ik heel graag zelf; soms lijkt mijn huis wel een dependance van Bas Buitensport. Maar het lukt niet om alles zelf uitgebreid te testen. En daarbij reis ik zelf niet naar alle uithoeken van de wereld om zodoende artikelen in verschillende klimaten te testen. Ik ben dan ook erg blij met de feedback van mijn klanten. Ook de negatieve feedback is erg leerzaam want hierdoor wordt mijn assortiment kwalitatief steeds beter.

Omdat buitensportspullen zo ontzettend lang meegaan maar jouw eigen voorkeuren weleens kunnen wijzigen, blijven dit soort artikelen soms ongebruikt op een zolder of in een schuur liggen. En dat is natuurlijk zonde! Want iets wat jij niet meer gebruikt kan voor een ander namelijk nog zeer waardevol zijn. Daarom organiseert Bas Buitensport elk jaar een Secondhand Sunday. De Secondhand Sunday is een mooie gelegenheid om buitensportartikelen een nieuwe kans te geven.

Dit jaar is de Secondhand Sunday op zondag 19 maart. Op deze dag kun je jouw oude buitensport spullen bij ons in de winkel laten verkopen.  Meer informatie rondom het inzamelen van de artikelen (vanaf 1 maart) lees je hier.

Op zondag 19 maart ben je tussen 13.00-17.00 uur van harte welkom om te komen snuffelen tussen het tweedehands aanbod buitensportartikelen. En ook op de Secondhand Sunday geldt: if you break it, don’t buy it!

Plaats een reactie