Herfst!

paala-collectieNa mijn vorige blogpost over het afscheid van een buitensportmerk in mijn winkel gebeurde er iets onverwachts. De hits van mijn website schoten omhoog, de blogpost werd veelvuldig gelezen en ik kreeg verrassend veel opmerkingen, zowel online als offline. Vooral veel collega ondernemers herkenden zich in mijn verhaal dat je soms als zelfstandig winkelier de druk van de ”grote spelers” niet kan waarmaken. En de lastige beslissingen waar je dan als ondernemer voor staat. Het was fijn om mijn verhaal te kunnen delen en de gesprekken die volgden waren waardevol. Elk afscheid biedt ook ruimte voor een nieuw begin en verrassend genoeg kwam er ook iets moois op mijn pad; een nieuw kledingmerk!

Al een tijdje speelde het in mijn hoofd om dit merk in mijn winkel op te nemen. Een merk wat nog helemaal niet bekend is in de buitensport branche: Päälä (of gewoon Paala). De naam Päälä klinkt Scandinavisch maar het is een merk van Nederlandse bodem. Zij maken dameskleding en produceren hun gehele collectie op een duurzame manier. Het merk kwam ik eerder een keer tegen en ik vond het zelf zo mooi dat ik er een paar items van kocht. Als ik dit droeg in mijn winkel kreeg ik meermaals de vraag of dit ook bij Bas Buitensport verkocht werd. Op een dag vroeg ik mijzelf hardop af, waarom ook niet? Ik ben tenslotte een winkel en er staat nergens dat ik uitsluitend merken mag verkopen die gerelateerd zijn aan buitensport.

Ik had geen idee van de voorwaarden van dit merk maar besloot een mail te sturen. De vraag aan Päälä was of zij ook wilden leveren aan een buitensport winkel en wat hun ”voorwaarden” zijn. Na mijn laatste ervaring met merk C leek me dit nuttig om gelijk boven tafel te krijgen. En wat een verrassing! Zij reageerden heel enthousiast en de voorwaarden waren helemaal zoals je het als winkel heel graag wilt zien. ”Bestel wat je wilt in de hoeveelheid die je wilt en wat leuk dat jij ons merk wil verkopen!”. En zo geschiedde. Ik heb vanaf nu een prachtige collectie Päälä in de winkel hangen. Geschikt voor outdoor vanwege de samenstelling van bamboe en biologisch katoen maar ook indoors heerlijk om te dragen. En ik kan het weten want ik heb ze zelf ook 😉

De herfst is begonnen en ook de nieuwe collecties van de andere hofleveranciers van Bas Buitensport zijn binnen gekomen: Icebreaker, Vaude, Arcteryx, Bergans of Norway. Een winkel vol mooie spullen om de herfst goed mee te beginnen!

Bas Buitensport is klaar voor het nieuwe seizoen. Zonder merk C maar met Päälä en prachtige andere outdoormerken. Heerlijk zoals het toeval soms een handje helpt om de energie binnen mijn bedrijf te laten stromen!

herfst

2 gedachten over “Herfst!”

  1. Je eigen keuzes mogen maken, weloverwogen en bewust, mooi opgeschreven. Het beste verkoopargument is een ondernemer die 100 procent achter zijn product staat. Goed gedaan!

    Beantwoorden

Plaats een reactie