Lowland slaapzak: Made in Holland

Made in Holland; in de buitensport branche kom je dat niet zo heel veel tegen. Ik vind het belangrijk om tijdens het inkopen van artikelen rekening te houden met waar een product vandaan komt. Hoe is het gemaakt, door wie en vooral ook onder welke omstandigheden? Nog beter vind ik het als een product in Nederland gemaakt wordt. Lowland is een voorbeeld van een Nederlands merk die hun slaapzakken grotendeels in eigen atelier produceert. Lowland slaapzakken worden gemaakt door het bedrijf Birdland en worden al heel lang verkocht bij Bas Buitensport. Het atelier zit in Maarsbergen en dit bedrijf is een van de leveranciers waar ik graag zaken mee doe. De producten zijn van goede kwaliteit, de leveringen zijn snel en klant vriendelijkheid staat bij hun bovenaan. Mijn eigen huidige donzen slaapzak is bijna 30 jaar oud en ik vind het tijd voor een nieuw (lichter) model. Een goede reden om zelf een exemplaar van Lowland te gaan testen zodat ik uit eigen ervaring weet wat ik mijn klanten verkoop.

Afgelopen week ging ik naar het atelier van Lowland in Maarsbergen om een voorraad slaapzakken voor Bas Buitensport in te kopen. Ik besloot er ook 1 voor mezelf aan te schaffen. Tevens nam ik een kijkje in de ruimte waar de donzen slaapzakken worden gevuld. Ik vind het interessant om de constructie van de slaapzak te zien en tevens het zachte dons wat in de slaapzak zelf zit. Van het gehele productie proces van een donzen Lowland slaapzak hebben ze ook een mooi filmpje gemaakt.

Voor mij is vooral het pak volume en gewicht van een slaapzak belangrijk. Ik heb gekozen voor een warme lichte mummy slaapzak (Serai Ultra I). Wellicht is het even wennen om in een mummy model te slapen want ik heb nu een deken model maar de besparing qua gewicht en volume in vergelijking met mijn huidige is behoorlijk.

Aankomend weekend ga ik de slaapzak, samen met veel andere producten, testen in Oostenrijk. Ik neem daar plaats als lid van de jury voor de Scandinavian Outdoor Awards SS17. Een evenement wat 2x per jaar plaats vindt (’s zomers en ’s winters) en waarbij meer dan 20 artikelen van Scandinavische merken worden getest. Spullen testen op de plek waar ze voor bedoeld zijn: ik vind dat een van de leukste dingen om te doen!

Na de test dagen in Oostenrijk reis ik door naar Friedrichshafen (Duitsland). Daar vindt 1 van Europa’s grootste outdoorbeurzen plaats. Vier dagen lang kun je daar struinen door hallen vol met outdoor producten. Kleding, tenten, rugzakken, schoenen; alles op het gebied van buitensport zal daar te zien zijn. Ik ga op zoek naar mooie nieuwe artikelen voor Bas Buitensport. De aspecten duurzaamheid, herkomst en productieproces komem ook op de beursvloer zeker ter sprake. Veel outdoor merken vinden dit belangrijk en ik vind het interessant om te zien hoe de verschillende merken zich hierin ontwikkelen.

Ben je benieuwd wat ik de komende week zoal tegenkom? Hou dan de Bas Buitensport Twitter en Facebook pagina in de gaten.

Ik ga mijn backpack vol laden en neem naast mijn nieuwe slaapzak ook nog wat andere handige outdoor gadgets mee. Een weekje werken op locatie, ik heb er zin in!

Lowland slaapzak

Inpakken

Plaats een reactie