Keuze stress

Recent had ik het genoegen om thuis mijn gehele keuken te verbouwen. De laatste klus die nog moest gebeuren in onze jaren 30 woning. Ik weet nu precies waarom we dit zolang hebben uitgesteld: wat een klus en wat een bende!

Toen ik aan mijn zoon uitlegde dat we voorlopig niet konden koken was zijn reactie: ”maar dan gebruik je toch je kampeerspullen?” Ik was blij met zijn multifunctionele blik op het fenomeen kampeerspullen. Zelf gebruik ik namelijk maar wat graag de artikelen uit mijn winkel, juist ook als ik niet op vakantie ben. Lichtgewicht handdoekjes gaan mee naar het zwembad, thermosflessen staan hier gewoon op de keukentafel en de kampeerbordjes van Sea to Summit staan tussen het Iittala servies op tafel. Want waarom zou je handige dingen alleen gebruiken als je op vakantie bent?

En dus kookte ik een aantal weken op mijn gasbrander en maakte dankbaar gebruik van de Helio pressure shower toen er geen druppel water uit de keukenkraan kwam. ’s Ochtends in alle vroegte stond ik buiten in het zonnetje eitjes te bakken voor mijn gezin. Binnen was het een bende maar buiten in de tuin was er niets van te merken. Tussen het ongemak door genoot ik van die ”kampeer” momentjes in eigen tuin.

Naast het weghalen van de oude keuken moest er natuurlijk ook een nieuwe komen. Want hoe leuk die kampeermomentjes ook waren na een dag of 10 was ik er zelf ook wel een beetje klaar mee en werd het verlangen naar een nieuwe keuken groter. De keuken wordt op maat gemaakt en dat was makkelijk uitkiezen, echter het kopen van keukenapparatuur blijkt een vak apart. Ik had mij er tot op heden nooit in verdiept en er ging dan ook een wereld voor me open. Wat een ongelofelijke hoeveelheid artikelen kun je kiezen en kopen als je Google de zoekopdracht ”keukenapparatuur” geeft!

Ik vond de hoeveelheid in keuze overweldigend en zag door de bomen het bos niet meer. Ik wilde gewoon een keuken met wat handige apparaten, hoe ingewikkeld kan het zijn? Uiteindelijk kozen we voor 1 website en beperkte we ons tot 2 merken waarna de keuze een stuk makkelijker werd. De apparaten werden besteld en ik klapte mijn laptop dicht. Pfff, teveel keuze is voor een mens echt niet goed…..

Ik dacht aan mijn eigen winkel. Door het beperkte vloeroppervlak bied ik een beperkte keus aan. Na mijn keukenavontuur zie ik hier nog meer de charme van in. Voor de klanten van Bas Buitensport geeft dit een hoop gemak en scheelt het keuze stress. Meer is echt niet altijd beter!

Kamperen in de tuin

 

2 gedachten over “Keuze stress”

Plaats een reactie