Tijd voor iets nieuws!

Het is januari 2016; mijn agenda, kalender, evenementenplanner, mappen voor administratie en de family planner liggen nog vrijwel leeg voor mijn neus.

Die eerste weken van januari vind ik altijd heerlijk. In januari heb ik de boekhouding van 2015 rond en is mijn gehele winkel voorraad geteld. Dat laatste is een flinke klus waar we met meerdere personen zo’n drie volle dagen mee bezig zijn. De rust die heerst na het afronden van die klus is fijn.

Tijdens de rust is er alle tijd om vooruit te kijken en nieuwe dingen te gaan plannen voor mijn werk. Een van mijn belangrijkste taken de komende weken is het inkopen van de nieuwe collectie voor aankomende winter. De nieuwe collectie die in september dit jaar zal binnenkomen moet ik namelijk nu al bestellen. Op die manier kunnen de verschillende merken productie gaan draaien. Dat inkopen voor een nieuw seizoen is altijd een leuke uitdagende puzzel!

Naast de inkoop vind ik het plannen van evenementen ook belangrijk. Af en toe iets leuks waarbij ik mijn klanten op een andere manier ontmoet vind ik heel waardevol. En wat dat betreft heb ik goed nieuws: er komt een evenement in de herhaling en er komt iets nieuws!

De Secondhand Sunday komt weer terug. Dit jaar alweer voor de derde keer en inmiddels een begrip in outdoorland. Secondhand Sunday is dé plek om mooie tweedehands buitensport spullen te scoren. Dus save the date: zondag 20 maart! Begin maart kan je je (nog bruikbare) buitensport spullen in de winkel inleveren. Op zondag 20 maart vanaf 13.00 uur start de verkoop. Voor meer specifieke informatie klik hier.

Naast een vertrouwd evenement organiseer ik dit jaar ook iets nieuws. Al heel lang staat ‘een weekendje winterkamperen met klanten’ op mijn zakelijke wensenlijstje. Het is er alleen nog nooit van gekomen. Tot ik een paar weken terug in gesprek was met beroepsavonturier Wilco van Rooijen. Van het een kwam het ander en voordat ik het wist zei ik volmondig ‘ja’ voor het gezamenlijk organiseren van een heel bijzonder weekend: Zero Waste Winterkamp 2016! Winterkamperen met een speciale uitdaging; 24 uur lang gaan we met de gehele groep geen afval produceren. Dit idee kwam van Wilco die samen met Edwin ter Velde bezig is met de voorbereidingen van een Zero Waste expeditie naar Antarctica (lees hier meer over deze bijzondere expeditie). Hoe leuk zou het zijn om ook tijdens kamperen bewuster te zijn van wat je weggooit?

Minder afval produceren begint natuurlijk al bij het inkopen en dus ben ik nu al bezig om zero waste te denken. Waar haal ik bier vandaan zonder kroonkurk? Bestaat er ook kaas zonder plastic korst? En hoe bewaar ik mijn brood zonder papieren of plastic zak? Voor alles blijkt een antwoord te zijn en ik kom erachter dat ik deze nieuwe manier van denken naast nuttig ook leuk vind om te doen.

Nog leuker zou het zijn als er ook een groepje klanten van Bas Buitensport mee gaat! Want naast het zero waste verhaal en de winterse omstandigheden is het gewoon ook hartstikke gezellig om met elkaar in gesprek te raken bij het kampvuur (lees hier meer informatie over dit evenement).

Je bent van harte uitgenodigd om mee te gaan in het weekend van 27/28 februari. Bij twijfel zou ik het vooral doen; het is heerlijk om af en toe even lekker uit je comfort zone te stappen 🙂

Zero Waste Winterkamp 2016

Plaats een reactie