Zomervakantie 2015

De vakantie zit er voor veel mensen alweer bijna op en de scholen gaan straks ook weer beginnen. Zelf ging ik deze zomer met mijn gezin naar Denemarken.

Als ik denk aan Denemarken denk ik aan kamperen, mooie natuur en rust. Mijn zoon van zes daarentegen kan maar aan 1 ding denken en dat is Legoland. In Europa zijn er 3 Legoland parken en 1 daarvan is in Denemarken.

Als ouder hoef je daar helemaal geen info over te verstrekken, de marketeers van Lego zijn er zo goed in geslaagd dat zelfs een zesjarige geheel op de hoogte is van het bestaan van zo’n park. Mijn zoon kwam naar ons toe met een kortingsbon en de vraag of wij met hem mee wilde gaan want zijn kaartje was immers gratis.

Maandenlang zwierf die bon door onze woonkamer tot we bedachten dat we dit item van zijn bucketlist af konden strepen door onze vakantie in Denemarken te combineren met een bezoekje aan dit pretpark. Petje af voor de marketeers van Lego!

Via via hadden we gehoord over een mooie boerderijcamping in Norre Snede gerund door een Nederlands echtpaar. Een half uurtje rijden van Legoland en verder veel mogelijkheden tot ander (rustiger) vakantie vermaak. Na een autorit van zo’n 7 uur kwamen wij aan op de camping. Eigenaresse Jellemien was net bezig een bosje verse bloemetjes te plukken uit eigen tuin voor haar gasten van de blokhutten. Toen ze hoorde waar we vandaan kwamen zei ze verbaasd: ”Jullie zijn al het derde gezin uit Wageningen deze week?”. De ondernemer in mij noteerde deze les: onderschat nooit de kracht van mond op mond reclame!

We kozen een prachtig plekje langs de rand van de camping met uitzicht op de kalfjes die daar vrij rond liepen. Het was vervolgens even stoeien om onze nieuwe tent van Bergans of Norway opgezet te krijgen (Wiglo LT4). Want hoe zet je een tent op die je alleen kent van een afbeelding en een You-tube filmpje? Maar na een uurtje gestuntel met stokken en scheerlijnen zaten ook wij te genieten van het uitzicht. De kids waren allang gevlogen en speelden in het klimtoestel op het terrein.

Deze boerderij camping is een prachtige plek. Je kan aan alles zien dat dit gastgezin voldoening haalt uit het verwelkomen van gasten en dat zij het woord gastvrij met hoofdletters schrijven. Eigenaar Willem is druk met werken op het land en met de verzorging van de Jersey koeien. Zijn vrouw Jellemien heeft oog voor detail. Op een leuke manier brengt zij info over de camping en de omgeving over op haar gasten via briefjes in het toiletgebouw en de gemeenschappelijke keuken ruimte. Daar kan je lezen over het koe knuffelen en word je uitgenodigd om in de stallen te komen kijken bij het melken van de koeien. Daarnaast wordt er regelmatig iets georganiseerd voor de gasten variërend van een kampvuur tot een frambozen pluk sessie voor de kinderen.

De volgende ochtend vertrokken wij in alle vroegte naar Legoland. Het bezoek aan dit park was een behoorlijk contrast met de rust die op de camping heerste. Maar bij het zien van de twee gelukkigste kindergezichtjes die ik me maar kon voorstellen nam ik de drukte voor lief en begaf me in de wereld van Lego. Ongelofelijk wat er rondom een thema als Lego allemaal verzonnen kan worden. Wederom petje af voor de marketeers van Lego!

Eenmaal terug op de camping was Jellemien nog druk in de weer voor haar gasten. Ik dacht dat ik veel uren maakte voor mijn bedrijf maar daar op de camping werkten ze nog een slagje harder en heerste bepaald geen 9-5 mentaliteit. We konden zelfs om 21.00 uur ’s avonds nog wat broodjes bestellen voor bij het ontbijt.

Jellemien bezorgde de broodjes de volgende ochtend bij onze tent. Bij het zien van de zak met broodjes wist ik het zeker; wat een passie heeft dit gastgezin voor hun bedrijf. Als je een papieren zak met warme broodjes voorziet van een handgeschreven tekst met smiley en die vervolgens persoonlijk bij je gasten komt afleveren dan heb je klantvriendelijkheid heel goed begrepen. Ik werd er spontaan vrolijk van en de broodjes smaakten nog beter.

Het was een heerlijke vakantie voor zowel ouder als kind. Bedankt Jellemien en Willem voor de mooie tijd op jullie prachtige camping. Ik hoop dat veel Wageningers jullie plekje weten te vinden! Wij komen zeker nog een keer terug.CampingKampeerplekLegoland DenemarkenOntbijt!

 

 

 

Plaats een reactie