Weekendje werken

Tijdens gesprekken met klanten gebruik ik vaak de zin: ”ik heb hem zelf ook”. Simpelweg omdat ik ook heel veel artikelen zelf heb. Maar ”hebben” alleen zegt niet alles; gebruikerservaring, dat is waar het om draait! Toen ik een tijdje terug werd uitgenodigd door mijn leverancier van het merk Lundhags om een weekendje spullen te testen in de Ardennen hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Hoewel het natuurlijk een trainingsweekend is waarin je heel veel kennis op doet/bijgespijkerd wordt is het natuurlijk ook een weekendje weg. Een heel weekend buiten met andere mensen die datzelfde ook leuk vinden. Ik hou ervan!

Begin juni was het zover; op een zaterdagochtend vertrok ik richting de Ardennen. Een drinkbeker, hoofdlamp en een slaapzak zou alles zijn wat ik nodig had volgens de paklijst. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet nog een paar extra handigheden in mijn rugzak stopte voor het geval ”je weet maar nooit”.

De autorit naar de Belgische Ardennen was al een avontuur op zich. Vooral omdat mijn navigatiesysteem mij dwars door Luik dirigeerde en later midden op een zandweg vol kuilen vond dat ik mijn bestemming had bereikt. Daar was het even zoeken maar uiteindelijk vond ik de prachtig gelegen camping.

Daar stond het tentenkamp al klaar en al snel druppelden de andere gasten ook binnen. Die avond was er een heerlijk drie gangen diner bereid op een kampvuur. Het testmateriaal van de hardware bestond uit een Heimplanet tent, Nemo matje en een kussentje. Dit was geen kamperen maar glamping! De eerste nacht heb ik het tegen verwachting in toch behoorlijk koud gehad maar nadat ik midden in de nacht mijn fleece met capuchon aantrok heb ik heerlijk geslapen. Het blijkt maar weer hoe belangrijk hoofdbedekking is tijdens kou.

Zondagochtend na het ontbijt met vers stokbrood en croissants stonden er een aantal clinics op het programma. Er werd verteld over de broek der broeken (Authentic pants) en de Lundhags boots. Beide artikelen hadden we inmiddels zelf allemaal aan en zouden later op de dag tijdens een hike uitgebreid getest gaan worden. Ook de producten van Nemo Equipment kwamen aan de orde waarbij vooral de outdoor douche indruk op mij heeft gemaakt.

Jorrit, de eigenaar en bedenker van de Millican tassen, vertelde een geanimeerd verhaal over hoe het merk begonnen is. Het leuke van zo’n weekend is dat de merken echt tot leven komen. Voor mij is een Millican tas nu geen tas meer; het is een tas met een verhaal! Een prachtig product wat met veel liefde wordt gemaakt.

Er volgde een mooie hike door het ruige gebied in de Ardennen met als gidsen niemand minder dan Mattias en Audrey van Hiking.be (een outdoor website die het bezoeken meer dan waard is).

Mijn Lundhags broek zat heerlijk en de boots -nog niet eens ingelopen- liepen voortreffelijk.  Tijdens de hike kregen we tips van Dennis van Survivalschool.nl. De belangrijkste; kijk om je heen in plaats van naar je voorganger. Het bleek namelijk dat we behoorlijk wat eetbare plantjes voorbij waren gelopen.

Eenmaal terug in het tentenkamp kregen we nog een clinic over de Heimplanet tenten. Een tent die zowaar in 30 seconden staat omdat de traditionele stokken zijn vervangen door opblaasbare stokken. Dat scheelt een hoop gedoe met opzetten!

Dennis gaf een clinic over survival benodigdheden en over verschillende manieren van vuur maken. Lekker fikkie stoken in het bos; ik heb er zowaar wat van opgestoken. Daarna was er een gezamenlijke bbq op kampvuur en volgde nog een gezellige avond.

Na een weekendje bij het kampvuur in een stoere outdoorbroek en een dito survival mes op zak had ik maandag wel even moeite met acclimatiseren. ’s Ochtends vroeg reed ik weer terug naar Wageningen om op tijd op het schoolplein te staan om mijn zoon uit school te halen. Hij vroeg hoe mijn weekend werken was geweest. Ik vertelde hem over het kamperen, de hike, het vuur maken en liet hem trots mijn eerste paar Lundhags boots zien. Met grote ogen keek hij mij aan. Ik denk dat hij voor eens en altijd heeft geleerd dat een weekendje werken zo slecht nog niet is 😉

Rob en Tom, ontzettend bedankt voor dit super leuke weekend en de prachtige verhalen achter jullie mooie producten!

Basecamp

de gastheren

Nemo

Millican Bags

schoenen lopen heerlijk!

vuur maken

koffie en kampvuur

helemaal happy

 

IMG_4972

 

 

 

 

Plaats een reactie