Candy Crush!

Al sinds het bestaan van Bas Buitensport staat er een grote snoeppot op de toonbank in de winkel. En met groot bedoel ik ook echt groot; maatje vissenkom. Klanten, kinderen, voorbijgangers en pakketbezorgers weten hem heel goed te vinden. De snoeppot geeft gezelligheid. Soms is het ook een aanleiding voor een leuk gesprek over bijvoorbeeld de drop toffees die veel mensen aan ‘vroeger’ doen denken (tip: ze zijn tegenwoordig gewoon te koop bij Albert Heijn!). Iedereen weet dat je gerust een snoepje kan pakken, ook als je alleen maar even komt rondkijken.

Maar sinds vandaag is hij weg…….. en nee, hij is niet kapot gevallen.

Ik kan veel redenen bedenken waarom het beter is dat de snoeppot weg is. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het ontstaan van conflicten tussen ouder en kind. Vooral als ik al een snoepje aangeboden heb en de ouder vindt dat het kind het toch niet mag. Lees: real time drama!

Een ander voorbeeld is het suikergehalte in die vissenkom. Ik denk dat iedereen wel weet hoe slecht suiker is. Tegenwoordig dringt deze info via verschillende kanalen onze huishoudens binnen. Klanten benoemen het zelf ook steeds vaker en maken bewustere keuzes of ze 1 snoepje nemen of toch die hand vol.

Ik doe dat zelf ook tijdens een werkdag. Soms pak ik 1 snoepje en soms 10 teveel. Een suikervrije werkplek vind ik wel aantrekkelijk.  Maar wat zal ik ze missen! Die heerlijke kokindjes, Napoleons en niet te vergeten die ouderwetse droptoffees. Maar het goede nieuws is: er komt iets voor terug. En dat is ook de belangrijkste reden van deze Candy Crush actie: tijd voor iets nieuws!

De vissenkom is nu gevuld met briefjes; op elk briefje staat een inspirerende tekst die stof tot nadenken geeft. Bij mijn zoon sprongen de tranen in de ogen toen ik hem vertelde over deze switch. Probeer een vijfjarige maar eens uit te leggen waarom je snoep inwisselt voor briefjes……. Alsof het iets uitmaakte vroeg hij nog wel: ”maar mama, wat staat er dan op?”.

Ik heb hem (nog) niet kunnen overtuigen maar ik hoop dat mijn klanten blij verrast zullen zijn als ze een greep in de vissenkom doen!
CandyCrush

 

 

 

 

Plaats een reactie