Back To School

De scholen zijn weer begonnen. Naast het feit dat ik zelf ook in alle vroegte met mijn zoon op het schoolplein aanwezig ben merk ik het ook bij mij in de winkel. Ouders komen niet-lekkende schoolbekers of nieuwe schooltassen kopen. Soms ook beide als een lekkende schoolbeker teveel ravage heeft aangericht in een schooltas.

Het doet mij denken aan mijn eigen schooltijd. Na het behalen van mijn HAVO diploma, een jaartje VWO en een jaartje Pabo kwam ik uiteindelijk terecht op de opleiding waar ik wilde zijn: goudsmeden. Heerlijk vond ik het. Iets bedenken, het maken en de uiteindelijke beloning van een sieraad. Na deze opleiding volgde een nieuwe uitdaging: een opleiding tot metaal restaurator. Hier heb ik de museumwereld leren kennen en kunnen werken met prachtige historische objecten.

Nu je dit leest zal je begrijpen waarom ik vaak te horen krijg: ”wat zonde dat je daar niets mee doet!” Ik zie dat zelf gelukkig anders. Het volgen van een opleiding en vooral ook het afronden daarvan is al een leerschool op zich. Ik heb dingen geleerd die ik nu tijdens mijn werk, weliswaar in een heel ander vakgebied, nog steeds gebruik. Daarbij heb ik in die periode vrienden gemaakt die ik niet meer zou willen missen. Mijn werk nu vind ik geweldig en ik had dit niet gekund zonder al die jaren scholing daarvoor.

Maar dit neemt niet weg dat ik nooit te oud bent om (nog meer) te leren. Want ook al heb ik veel geleerd; ik kom ook kennis tekort. Daarvoor bieden cursussen en workshops uitkomst. Ik denk dan met name in de richting van computer technische vaardigheden. Website beheer, fotobewerking etc. Daarbij is een extra stuk kennis over inkopen en marketing ook niet verkeerd.

Om mijn eigen schooljaar goed te beginnen heb ik mezelf zojuist opgegeven voor een basis cursus video. Eens kijken of ik het in me heb om leuke korte filmpjes te maken. Back to school; ik heb er zin in!

Back-to-school-sign

Plaats een reactie