Ik heb hem zelf ook!

Hoe vaak hoor je een verkoper niet zeggen; “ik heb hem zelf ook’’. Of erger nog toen ik mijn laatste laptop kocht en de verkoper zei: ‘’mijn moeder heeft hem zelf ook!’’….. Maar eerlijk is eerlijk, een verkoper die een product zelf gebruikt schept vaak vertrouwen.

Zo ook in mijn winkel. Ik gebruik regelmatig de zin: ”ik heb hem zelf ook”, simpelweg omdat ik veel producten ook daadwerkelijk zelf gebruik. Sommige alleen tijdens vakantie maar veel ook in het dagelijks gebruik. Er zijn echter ook producten die ik wel verkoop maar zelf niet gebruik. Soms heeft dat een hele andere reden dan dat het product van zichzelf niet goed zou zijn. Sterker nog; als een product niet goed zou zijn dan zou ik het helemaal niet in mijn winkel verkopen. Dus daarom bij deze een opsomming van mooie producten die ik zelf om wat voor reden dan ook niet gebruik maar wel verkoop. Maar zeg nooit nooit, want wat niet is kan nog komen….

Benzine brander
Toen ik vroeger met mijn ouders ging kamperen gebruikten we een benzine brander om op te koken. ’s Ochtend thee zetten ging als volgt. 1 brander pakken. 2 brander aansteken en tot de conclusie komen dat hij niet wil branden. 3 vader wakker maken. 4 brander werd schoongemaakt. 5 water opzetten. 6 thee drinken. Oef, wat een klus. Maar koken op een benzine brander gaat wel super snel, de brandstof is een stuk goedkoper dan gasblikjes en gemakkelijk verkrijgbaar. Eigenlijk zou ik het weer eens moeten proberen. Maar dan wel met een flesje Colemanfuel want hoe schoner de brandstof hoe beter de brander het doet.

Mummy slaapzak
Een mummy slaapzak is heerlijk warm en sluit als een coconnetje om je heen. Daarbij is hij licht van gewicht als je het vergelijkt met een soortgelijk dekenmodel binnen dezelfde temperatuur range. Met een linker en een rechter exemplaar kun je ze zelfs aan elkaar ritsen en heb je binnen een mum van tijd een heerlijk 2 persoonsmodel. Toch is dat krappe gevoel bij mijn benen niet mijn ding. Ik kies voor alsnog voor een dekenmodel en neem de grammen extra voor lief.

Afritsbroek
Ok, hier kan ik kort over zijn. Ik heb simpelweg nog nooit een dames model gevonden die perfect aansluit bij mijn figuur. Aangezien er ook leuke modellen broeken zijn die je als capri kan oprollen neem ik dat extra stukje broek voor lief.

Camelbak/drinkzak met slangetje
Water drinken is ontzettend belangrijk als je een lange wandel/fiets tocht gaat maken. Meestal drink je alleen als je stopt en dat doet men vaak te weinig. Als je dorst hebt ben je eigenlijk al te laat. Daarom zijn er drinkzakken die je in je rugzak ophangt. Via het slangetje dat buiten je rugzak bungelt kun je steeds kleine slokjes water drinken zodat je veel beter gehydrateerd blijft. Ik vind het drinken uit een slangetje zelf niet fijn en geef toch de voorkeur aan een ouderwetse drinkfles. Dan maar wat vaker stoppen…..

Kompas/GPS
Navigatie is absoluut niet mijn ding en kaartlezen met kompas al helemaal niet. Een paar jaar terug schafte ik een GPS aan met het idee deze te kunnen gebruiken en te verhuren in de winkel. Ik las de handleiding maar dwaalde af bij de uitleg over waypoints. Jammer want geocaching lijkt me super leuk om te doen. Een cursus ”orientatie in het veld met kompas” staat dan ook hoog op mijn wishlist!

Het is soms lastig om dingen te verkopen die je zelf niet gebruikt. Maar gelukkig zijn er product clinics van leveranciers, is er Google, test de redactie van het tijdschrift Op Pad regelmatig producten en niet te vergeten zijn er reviews van mijn klanten. Daar haal ik waardevolle informatie vandaan zodat ik wel de juiste kennis kan over brengen en me kan inleven in de klant die het product juist wel heel erg nodig kan hebben.

Voor nu een fijne vakantie en ik ben benieuwd met welke reviews jullie terug komen!

Ik heb hem zelf ook

5 gedachten over “Ik heb hem zelf ook!”

 1. Hallo Ilonne,

  Hierbij mijn review.
  De afritsbroek van Vaude was voor mij ook een succes. Veel zakken met rits en makkelijk wasbaar, elastisch bij de heupen. Ideaal voor op de fiets. Bedankt voor je advies! De drinkfles Klean Kanteen is absoluut waterdicht en oersterk, maar een keer van mijn bagage gevallen. Hij heeft het overleeft, een vooruitgang ten opzichte van de plastic flesjes die ik bij me had op de doorreis Wageningen. Maar om regelmatig te blijven drinken vind ik de waterzak met slang wel handig, deze heb ik tussen mijn fietstassen en onder mijn tent geïnstalleerd. Het water blijft dan ook nog verrassend koel.
  (Jouw ijsklontjes werkten ook goed trouwens)
  Als ik in de buurt ben, kom ik zeker weer langs,
  Groeten Mark

  Beantwoorden
  • Hoi Mark,

   Bedankt voor je leuke reply met nuttige reviews!
   Zo zie je maar weer dat iedereen weer andere favorieten heeft.

   Hartelijke groet en tot ziens,
   Ilonne

   Beantwoorden

Plaats een reactie