Roots and Wings

Soms is het even crisis. En dan bedoel ik niet de financiële crisis die inmiddels wel over zijn hoogtepunt heen is. Nee, ik heb het over de menselijke crisis. Bij mij in de hoedanigheid van het overlijden van mijn moeder Lonneke en tevens oprichtster van Bas Buitensport, afgelopen maand.

Zoals dat vaak gaat met familie bedrijven blijft de vorige eigenaar altijd wel ergens aanwezig. Er is een mooie spreuk die heel toepasselijk is voor de historie van ons familiebedrijf: ‘’There are two gifts we should give our children; one is roots, and the other is wings.’’

Het is 22 jaar geleden dat Bas Buitensport door mijn moeder werd opgericht. Toen is de basis gelegd voor het bedrijf waar ik nu zelf met heel veel plezier werk. Deze stevige wortels geven mij de mogelijkheid om in het bedrijf te groeien en mezelf als ondernemer te ontwikkelen. Mijn moeder gaf me de ruimte om dat te doen. Ik vind het heel bijzonder dat er nog steeds heel veel trouwe klanten zijn die eerst bij haar spullen kochten en nu bij mij.

Ik heb zin om dit familiebedrijf voort te zetten. Voor het eerst voel ik me ‘zelfstandig ondernemer’ nu mijn moeder niet meer over mijn schouder meekijkt. Gelukkig heb ik mijn stempel op het bedrijf kunnen drukken en voelt het heel erg eigen.  Wat mijn kinderen ermee doen dat weet ik niet. Vooralsnog heeft mijn zoon de ambitie om voetballer te worden en mijn dochter zou het niet slecht doen als voetbalvrouw gezien haar voorliefde voor mooie tasjes en sieraden. Ik hoop ze roots en wings te geven zodat zij hun eigen weg bewandelen.

Gelukkig heb ik mijn moeder kunnen laten zien hoeveel ik geniet van het werken in het bedrijf dat zij heeft opgezet. Ik ben haar dankbaar voor de stevige wortels van Bas Buitensport.

roots and wings

 

1 gedachte over “Roots and Wings”

Plaats een reactie