Vakantiegeluk

De zomervakantie is in aantocht. Dat merk ik aan alles. Klanten komen inspiratie opdoen in de winkel, gaan weekendjes proef kamperen en de vraag: ”wat ga je zelf doen?” wordt regelmatig gesteld. In de winkel komen nu wekelijks nieuwe producten binnen die het (lichtgewicht) kamperen nog leuker maken. Ik krijg er zelf ook weer zin in!

Ik was 6 weken oud toen ik voor het eerst ging kamperen. Mijn ouders waren lid van de NTKC. Deze kampeerclub bestaat nog steeds en heeft prachtige kampeerterreinen verspreid door heel Nederland. Kamperen met een baby van 6 weken oud lijkt mij persoonlijk een hele toestand maar blijkbaar was ik zo’n lief kindje dat het geen problemen gaf ;-). Voor het gemak lieten mijn ouders wel de katoenen luiers thuis en werd er dankbaar gebruik gemaakt van wegwerp luiers.

Veel vakanties hebben we op de kampeerterreinen van de NTKC doorgebracht. Daarna volgden reisjes naar het buitenland. Eindeloze autoritten richting het zuiden. Met een oranje Citroen 2CV reden we helemaal volgeladen richting Frankrijk en verder. Mijn broer en ik waren al misselijk van de snoeptrommel voordat we Nederland uit waren en ik luisterde eindeloos naar door mijzelf samengestelde cassettebandjes.

Mijn ouders ben ik dankbaar voor alle energie die ze altijd in de vakanties hebben gestoken. Ik heb hele mooie herinneringen aan onze zomervakanties. Het kamperen, de contacten met andere gezinnen, de pen vriendinnen die ik eraan overhield en niet te vergeten die ene keer dat ik het zwerfkatje wél mocht houden…..!

Claudia de Breij heeft een mooi liedje geschreven over de eindeloze autoritten op vakantie met de toepasselijke titel ‘Achterin’. Treffend zingt ze over de onbezorgdheid en hoe fijn het is om gewoon lekker achterin te zitten en te zien wat de dag je brengt. Als je het liedje wilt luisteren klik dan hier.

Wat mij betreft is het kampeerseizoen geopend. En als het weer in Nederland een beetje mooi blijft kampeer ik deze zomer met mijn gezin op een van de prachtige terreinen van de NTKC. Ik ben immers niet voor niets al 38 jaar lid 🙂 Kom maar op met die mooie zomer vol nieuw vakantiegeluk!

IMG_0427

 

1 gedachte over “Vakantiegeluk”

Plaats een reactie