Update Superfeet

Mijn verzameling Superfeet inlegzooltjes vallen in de categorie dingen-waarvan-ik-niet-wist-dat-ik-ze-nodig-had. Want nu ik er een half jaar op loop vraag ik me af hoe ik zo lang zonder heb kunnen doen. Inmiddels gebruik ik een paar verschillende modellen zooltjes en het lijkt mij wel weer eens tijd voor een update. Mijn eerdere blogpost over mijn kennismaking met Superfeet lees je hier.

Superfeet heeft een handig systeem om hun zooltjes te omschrijven. Er wordt van elke zool beschreven welk zool profiel (low, med, high) en welk zool volume (low, med, high) het zooltje heeft. Het zool profiel zegt iets over hoe de ondersteuning van de zool aanvoelt onder je voet. Het zool volume zegt iets over de hoeveelheid ruimte die de zool inneemt in je schoen.

Zoals dat met veel dingen is in het leven; soms kun je achteraf pas zeggen wat de juiste keuze had moeten zijn. Dit geldt ook voor Superfeet zooltjes en juist door uitproberen voel je wat zo’n zooltje doet. Gelukkig geeft Superfeet 60 dagen comfort garantie. Dit betekent dat je je zooltje terug kan brengen naar de winkel als je niet tevreden bent! En bij Bas Buitensport krijg je dan ook zonder problemen het aankoopbedrag retour.

Ik gebruik zelf inmiddels 3 verschillende Superfeet zooltjes. Naast mijn eerste blauwe Superfeet zool (standaard zool die het meest verkocht wordt)  gebruik ik ook de Carbon versie en de Women’s High Heel 3/4 versie voor de after-buitensport activiteiten.

De Carbon versie is extra dun. Dat is fijn want daardoor past dit zooltje bijvoorbeeld in gewone dagelijkse schoenen waar normaal gesproken niet zoveel extra ruimte in is of in sportschoenen. Ze zijn lichtgewicht en de ondersteuning is goed. Ik gebruik ze meestal in mijn hardloopschoenen. Ik heb gemerkt dat de ondersteuning van deze zool (die door Superfeet wordt omschreven als low profiel en low volume) voor een hele dag staan en lopen voor mij niet voldoende is. Voor mijn hardloopschoenen zijn ze echter perfect. Ik loop niet dagelijks een marathon maar voor die uurtjes per week die ik wel ren geven ze precies de goeie ondersteuning.

De Women’s High Heel 3/4 vind ik een van de verrassendste Superfeet zooltjes die er zijn. Want laten we eerlijk zijn; lopen op hoge hakken is alles behalve comfortabel! Toch maken deze driekwart zooltjes een enorm verschil. De ondersteuning aan de onderkant van de voet is door dit zooltje precies genoeg om te zorgen dat de schoen veel beter aansluit aan je voet. En dat merk ik niet alleen, er is een vaste Superfeet klant die bij Bas Buitensport inmiddels haar tweede paar high heels heeft aangeschaft omdat het aanzienlijk beter zit. Wellicht niet het zooltje om mee te beginnen maar als je Superfeet fan bent en af en toe graag op hoge hakken loopt dan is deze zool zeker een aanrader.

De blauwe zool is op dit moment wel mijn meest favoriete Superfeet zool. De diepte van de hielkap en de ondersteuning zijn bij mij precies genoeg om lekker te kunnen lopen.  Als ik lang moet staan en lopen (lees: op een gemiddelde werkdag) gebruik ik deze zool het liefst.

Ik heb de blauwe zooltjes inmiddels vaak gewassen  en hoewel de bovenkant wat is gesleten en je de naam Superfeet vrijwel niet meer ziet staan zien ze er nog prima uit. Maar veel belangrijker: de zool heeft zijn oorspronkelijke vorm behouden en daardoor is de ondersteuning ook nog steeds perfect. Wat ik schreef in mijn eerdere blogpost over Superfeet geldt voor mij nog steeds: Superfeet Superfijn!

Meer info over Superfeet lees je hier.

Superfeet Update

 

 

Plaats een reactie