BB Berichten

Nieuwsbrieven, wie is er niet groot mee geworden.
In de tijd dat Twitter en Facebook in opgang waren leken mij juist de nieuwsbrieven een achterhaald soort media. Ooit had ik zo’n knop op mijn website en ooit heb ik een paar nieuwsbrieven verzonden. Maar na een tijd kreeg ik het gevoel dat ik niets nieuws te melden had aangezien alles of op de website of op de socialmedia verscheen. De knop ”Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief” verdween.

En nu na een tijd wil ik daar graag op terug komen. Noem het voortschrijdend inzicht, of ontwikkeling, net wat je wilt.

Grappig genoeg dook het woord nieuwsbrief de laatste tijd steeds vaker op in mijn dagelijks leven. Klanten vroegen er soms naar en laatst kreeg ik ook goede feedback van een klant. Hij merkte op dat juist de berichten in social media zo kunnen verzanden tussen de hele berg andere berichtjes. Een nieuwsbrief in een mailbox kan dan wel degelijk een functie hebben.

Het woord nieuwsbrief dook ook weer op toen ik op Twitter een berichtje las over een workshop, over hoe kan het ook anders: ”Nieuwsbrieven schrijven”. Deze workshop werd verzorgd door Medialab uit Wageningen. Zoals ik dat vaker doe met dingen die steeds als een pop-up in mijn dagelijks leven opduiken ga ik er eens even voor zitten. Dus zodoende heb ik mij opgegeven voor deze workshop.

In een kort maar krachtig verhaal werd verteld dat nieuwsbrieven wel degelijk kunnen bestaan naast alle andere digitale kanalen. De do’s en don’ts werden uitgelegd en na een uurtje was ik overtuigd. Ik liep al langer met het idee rond maar bij deze gaat het dus echt gebeurden: BB Berichten!

In BB Berichten (afkorting van hoe kan het ook anders: Bas Buitensport Berichten) krijg je elke maand een verzameling van nieuwtjes in je emailbox die te zonde zijn om te laten verzanden in de stroom van berichten die wij allen dagelijks te verstouwen krijgen.

Het is niet dat ik niets te doen heb maar ik merk wel dat ik juist het schrijven, zoals ook deze blog, heel erg leuk vind. Ik kan oprecht zin hebben om na een werkdag in de winkel eens lekker te gaan zitten om te gaan schrijven. Deze nieuwsbrief wordt weer een mooie nieuwe uitdaging. En zoals alle online activiteiten: het is nog even zoeken naar de juiste plek voor de ”Ik-Schrijf-Mij-In” knop. Maar dat hij er gaat komen is een feit 🙂

sign me up

 

 

 

Plaats een reactie