Secondhand Sunday; the day after

Gisteren was de tweede editie van onze jaarlijkse Secondhand Sunday. Hoe dat evenement in 2013 ontstaan is heb ik beschreven in deze blogpost. En hoe de Secondhand Sunday 2014 is verlopen lees je hier!

Een van de meest gehoorde vragen over dit evenement is waarom doe je dat niet vaker? Nu na afloop weet ik weer waarom: het is een logistieke uitdaging!

Een paar weken lang is er een toestroom van spullen die gelabeld moeten worden met een nummer en een prijskaartje. Deze spullen worden vervolgens in een kort tijdsbestek verkocht. Voor de spullen die verkocht zijn is het belangrijk om de juiste klant het juiste bedrag uit te keren (of een kadobon, net wat men wil). En als de spullen niet verkocht zijn moeten die weer retour naar de juiste eigenaar. Inderdaad! Een logistieke uitdaging die op het moment van dit schrijven nog niet helemaal is afgerond. Maar wat heb ik er ook dit jaar weer een plezier van gehad!

Terwijl ik al die spullen zat te bekijken en te voorzien van een label dacht ik terug aan alle keren dat ik vroeger met mijn vader langs het grofvuil liep om mooie spulletjes te verzamelen. In Wageningen waar ik ben opgegroeid werd er om de paar weken ‘s avonds laat grofvuil langs de weg gezet. Samen met mijn vader ging ik dan de wijk door op zoek naar pareltjes. Het was niet dat wij het nodig hadden; wij vonden dat oprecht leuk om te doen!

Ik vond het ook nu leuk om te zien wat klanten meebrachten voor de verkoop. Achter veel artikelen zat ook een mooi verhaal. Logisch dat mensen de spullen al zo lang bewaard hadden. Het is soms moeilijk om afscheid te nemen van een rugzak waarmee je zoveel van de wereld hebt gezien.

Het mooie van het Secondhand Sunday concept is wel dat de spullen nu weer naar een ander gaan die er weer veel plezier van kan hebben. Zo werd er een zakmes ingeleverd die al een tijd op zolder niets lag te doen. Een jonge knul is nu de trotse eigenaar van dit prachtige mes! En dat was precies de bedoeling van deze dag. Niet om extra geld te verdienen maar wel om al die mooie spullen weer opnieuw te laten gebruiken.

En wat was het een geslaagde dag! Mede dankzij het prachtige weer natuurlijk. De worteltaart van Lazuur geserveerd op tweedehands servies smaakte heerlijk, muziek van de Amerikaanse band Secondhand Sunday klonk door de speakers en er waren veel nieuwsgierige klanten.

De medewerkers van Bas Buitensport hebben hard gewerkt om deze dag tot een succes te maken: Bas, Tim en Rens heel erg bedankt!

Ik kon het niet laten zelf ook iets moois aan te schaffen:
Een knalroze Nijntje poncho voor mijn dochter en twee hele oude boeken.

‘De Sociale Betekenis Van Het Kamperen’ (uit 1968) en ‘Tenten Maken’ (hele oude uitgave van de ANWB). Eens kijken of ik nog wat kan leren van die wijsheid van vroeger 🙂

Boeken

Poncho

 

 

 

1 gedachte over “Secondhand Sunday; the day after”

  1. Ilonne,
    Wat leuk! Ik ging vroeger ook vaak met mijn dochter langs het grof vuil. Gewoon vreselijk leuk. Zij vertelde daar onbevangen over op school en begreep de reacties niet helemaal…
    We hebben ooit het ‘ handboek Jan Soldaat’ gevonden en als Sinterklaas kado ingepakt voor een goede vriend. Hij was diep ontroerd.
    Kees

    Beantwoorden

Plaats een reactie