Secondhand Sunday

Klantenevenementen. Ik was er nooit zo goed in en zag er zelfs een beetje tegenop om zoiets te organiseren. Want wat nou als er helemaal niemand komt? Tot ik ergens begin 2013 een goed gesprek had met Marian Bekkers van het bedrijf Kooplust. Haar mening:  Al heb je het met 1 klant gezellig, dan is het toch geslaagd? Ik dacht; ze heeft gelijk! Ik hoef niet gelijk een hele jaarbeurs te vullen…. En zo kwamen er in 2013 een paar evenementen voorbij. Qua concept was denk ik de Secondhand Sunday het meest geslaagd. Ik kreeg er veel positieve reacties op en daarom ga ik dit evenement in 2014 wederom organiseren.

De Secondhand Sunday is een dag waarop Bas Buitensport tweedehands buitensport artikelen verkoopt die door klanten zijn ingeleverd. Zo krijgen deze mooie spullen een tweede leven! Deze dag valt dit jaar samen met het Duurzaam Winkel Weekend (29/30 maart) wat georganiseerd wordt door de Gemeente Wageningen in samenwerking met lokale ondernemers. Een mooi concept wat past bij de huidige tijd en zeker bij een stad als Wageningen.

Maar hoe kwam die Secondhand Sunday nou eigenlijk tot stand?

Toen ik in de winkel kwam werken zo’n 10 jaar geleden was Bas Buitensport nog van mijn moeder. Achterin de winkel had zij een plank met tweedehands spullen. Deze spullen waren ingeleverd door klanten en die verkocht zij. De klant kreeg de opbrengst. Persoonlijk zat ik niet te wachten op al die oude spullen, het zag er simpelweg niet fraai uit. Daarnaast nam de plank behoorlijk wat potentiële verkoopruimte in beslag. Uiteindelijk werd de plank getransformeerd tot een prikbord met vraag en aanbod briefjes. Dat heeft een paar jaar stand gehouden totdat Marktplaats meer in opkomst kwam. Ik vond het wel welletjes met de tweedehands goederen en wilde me graag richten op de nieuwe artikelen net zoals alle anderen buitensportwinkels dat deden. En zo verdween ook het prikbord uit de winkel.

Echter toen bleek al snel dat ik het tweedehandsverkoop-concept een beetje had onderschat.  Ik kreeg heel veel vragen van klanten of we nog iets deden met tweedehands spullen. Ik verwees jaar in jaar uit klanten door naar marktplaats. Maar keer op keer bleven klanten vragen naar die tweedehands spullen! Op een dag in 2013 ging ik daar eens wat beter over nadenken. Als klanten dus na 10 jaar nog steeds met dit concept bezig zijn, dan moet ik daar wellicht iets mee doen?  Om die oude plank nou weer van zolder te halen ging me iets te ver maar ik vond het wel leuk om het oorspronkelijke idee van mijn moeder in een nieuw jasje steken. En zo is de Secondhand Sunday geboren! Op zo’n leuk evenement mag muziek natuurlijk niet ontbreken. Ik ging wat zoeken op internet en kwam een Amerikaanse band tegen: Secondhand Sunday. Tja, daarmee was het concept natuurlijk sluitend. Het cd hoesje van deze band verbeeldde exact wat ik voor ogen had. Het is mooi als een idee en realiteit uiteindelijk samen vallen.

De verkoop van de tweedehands spullen vindt nu net als vorig jaar plaats op 1 dag; een zondag (vandaar de naam 😉 ). En de enkele plank is een halve winkel geworden.  De gehele maand maart verzamel ik de tweedehands spullen in. Vorig jaar stonden de tweedehands spullen opgestapeld tot in de keuken van de winkel. Dit jaar heb ik het was handiger aangepakt door een stukje magazijn te lenen van een vriendelijke collega ondernemer (bedankt Johan Breet!). Als klant bepaal je de prijs van het artikel dat je inlevert. Wordt het verkocht dan krijg je 75% contant uitbetaald of 90% in een Bas Buitensport cadeaubon. Check voor meer info ook even onze website.

Muziek, mooie spullen, lekkere hapjes en gezelligheid: ik heb er nu al zin in! Zie ik je op zondag 30 maart?

secondhand-sunday-90

 

4 gedachten over “Secondhand Sunday”

 1. Juist! Hier zat ik op te wachten. Ik heb een Tectronix scoop 150 MHz, een breimachine, een damesfiets, diverse tenten, 2 duikflessen, babywieg (rotan, 1890), een 27MHz bakkie, diverse netstekervoedingen, een tablet A4 ter vervanging computermuis, een elektrische figuurzaag met een eigen mening over de zaagrichting en nog wat spul die op een tweedehandsmarkt niet zoudenmisstaan. Ik sta morgenochtend om 10:00 uur bij jou op de stoep. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

 2. Mooie spullen Kees! Misschien moet je dan alleen nog even de kleine lettertjes lezen op de Bas Buitensport nieuwspagina…… Het gaat om ”Buitensportspullen” dus die tenten mag je brengen en de rest zou ik lekker binnen houden 😉

 3. Kees zit dus eigenlijk te wachten op een tweedehandswinkel die net zo werkt als de nieuwe winkels voor tweedehands kleding in Wageningen, maar dan voor andere spullen. Tussen weggeven (naar Emmaus brengen) en zelf via Marktplaats verkopen in. Zou daar ruimte voor zijn in Wageningen? Een markt, een locatie in de stad, een ondernemer?

 4. Hoi Yvonne,

  Bedankt voor je reactie. Ik denk zeker dat er een markt voor is!
  Zoiets gebeurt nu al wel met een tijdelijke popupstore op het Conventplein in Wageningen. Echter dit zijn voornamelijk meubels en accessoires.

  Wel lijkt het mij als ondernemer heel moeilijk om hier je brood mee te verdienen. Daarvoor kan er wellicht wel een creatieve combi gemaakt worden van bedrijven samen of een combi met horeca functie.
  Wie weet wat voor moois daaruit kan voortkomen!

Reacties zijn gesloten.