Try before you buy

Nu de milde winter een beetje door kabbelt en velen al klaar zijn voor een mooie nieuwe lente zit ik met mijn hoofd al bij de volgende winter. Het nieuwe inkoop seizoen is namelijk in volle gang. Ja je leest het goed! Nu worden de orders geplaatst voor de artikelen die pas in september 2014 in de winkels komen. Ik vind dit als ondernemer altijd een hele leuke periode.

Het is mooi om te zien wat de verschillende merken voor nieuws hebben bedacht. En nu is het dus puzzelen, uitzoeken en nadenken geblazen. Want wat koop ik deze keer in? Welke trends zijn hot en welke not? Welke artikelen waren populair afgelopen winter en bij welke artikelen ging ik de boot in. Want dat laatste hoort er helaas ook bij. Soms heb ik een hele maatserie van een kledingstuk ingekocht en is er slechts 1 item verkocht. Dat is het risico van het vak en helaas kan ik mijn goederen in zo’n geval niet meer terug sturen.

Wat zou het fijn zijn als ik een try before you buy mogelijkheid had. Eerst checken of de artikelen wel lopen in mijn winkel en dan pas beslissen of ik het merk/artikel ook echt inkoop. Op kleine schaal gebeurt zoiets wel (consignatie) maar leveranciers zijn hier meestal niet zo dol op. Iedereen wil zekerheid en producten verkopen. Juist in deze tijd waarin veel bedrijven het moeilijk hebben. Leveranciers doen nu nog meer hun best doen om ervoor te zorgen dat je als winkel nog meer van hun merk inkoopt. En hoe meer je inkoopt hoe meer korting je krijgt. Gelukkig ben ik niet gevoelig voor korting. Mijn prioriteit is het inkopen van mooie spullen voor mijn winkel waar zowel ik als mijn klanten blij van worden. Daar ga ik me de komende weken voor inzetten! Het resultaat kun je dan in september bij Bas Buitensport aanschouwen.

Deze inkoopproblematiek bracht me wel op een idee. Als ik te porren ben voor een try before you buy mogelijkheid dan zullen mijn klanten dit vast ook hebben! Hoe leuk zou het zijn als je als klant een slaapmatje eerst een nachtje kan testen voordat je tot aankoop overgaat? Of die veel te dure maar o zo mooie thermosfles een heel weekend kan testen om te kijken of de koffie echt zo warm blijft? Dat lijkt mij een geweldige service om te kunnen bieden. Daar ga ik eens een paar vergader-run momenten aan spenderen. Wordt vervolgd dus! En is er iets dat jij graag zou willen uitproberen voordat je het koopt? Laat het me weten bij de comments of stuur een mailtje naar ilonne@basbuitensport.nl

TBYB

 

Plaats een reactie