Winterkamperen

Lang lang geleden namen mijn ouders mij mee op een weekendje winterkamperen. Samen met een bevriend gezin verbleven wij een weekend in de sneeuw in Nederland. Het was ergens rond 1987. Alles wat ik nog weet is dat het steenkoud was en dat mijn lenzen bevroren waren in mijn lenzen doosje. In mijn jeugd fotoalbum heb ik een oude foto terug gevonden. In kinderhandschrift staat erbij geschreven: -18 graden lenzen bevroren…. Ik had destijds al contactlenzen en blijkbaar was de lenzenvloeistof niet bestand tegen temperaturen tot ver onder het vriespunt.

zitten in de sneeuwAls ik goed naar de foto kijk zie ik geen thermolegging, geen lekkere warme wandelschoenen en waar is mijn bivakmuts? Ik geloof nooit dat die roze haarband mijn oren echt zo warm hield! Niet zo vreemd dat ik het koud had.

Maar ik heb het dus gedaan dat winterkamperen. Sommige dingen moet je gewoon een keer geprobeerd hebben. Of twee keer om zeker te weten hoe het nou eigenlijk is. En daarom ga ik 14/15 december weer een weekendje winterkamperen. Maar nu zonder mijn ouders maar mét alle mogelijke warmhoud gadgets die ik me maar kan voorstellen. Glamping zal het niet worden want het idee is ‘de basis is basic’. Ik heb me namelijk opgegeven voor een winterkampeer evenement georganiseerd door beroepsavonturier Wilco van Rooijen. Waarom? Gewoon om te weten of ik het nog kan 🙂

tenten sneeuwWat neem ik in ieder geval mee?

 • Alle laagjes merinowol uit mijn kledingkast gaan mee. Leggings, hemdjes, t-shirts, longsleeves, vestjes en natuurlijk sokken.
 • Warme Keen winterlaarzen met thermozool.
 • Donzen bodywarmer van Vaude. Ook handig als kussentje om op te slapen.
 • Exped slaapmatje geschikt voor de kou en donzen slaapzak. Tevens een goed moment om mijn nieuwe Sea to Summit Thermolite Reactor Plus lakenzak te testen.
 • Een reddingsdeken voor het geval de lakenzak niet afdoende blijkt te zijn.
 • Mobiele oplader voor mijn Iphone (kan ik twittterrrrrren hoe koud ik het heb).
 • Handwarmers meesmokkelen?
 • Zitmatje voor bij het kampvuur.
 • Hoofdlampje voor de nachtwandeling.
 • Handschoenen en onderhandschoenen.
 • Mijn bril 😉 Just in case het weer -18 wordt.

To be continued……

Plaats een reactie