Superfeet superfijn?

zooltjesSoms heb je van die producten waar ineens iedereen het over heeft en waarover je ineens van alles leest. Dit had ik dus met inlegzooltjes. Ik verkocht ze nooit in mijn winkel en wist niet zo goed wat ze konden betekenen voor mij en mijn klanten. Ik vond het vooral een onzinnige vorm van bijverkoop en ik heb een hekel aan bijverkoop, zowel zakelijk als privé. Voor lezers die te weinig shoppen; bijverkoop zijn die producten die je thuis uit je tas vist en die niet op je lijstje stonden. Producten waar een verkoper je in de winkel op attendeert. Ook in de digitale wereld kom je dit tegen: u kocht dit en dit, misschien vindt u dit en dit ook interessant…. Ik vind bijverkoop altijd zo ondankbaar. Ik geef al geld uit in een winkel en dan wil de verkoper nog meer! Bah.

Nee bij mij in de winkel geen onnodige bijverkoop tenzij ik een klant er echt mee help natuurlijk. Maar dan is het puur functioneel en dat is een heel ander verhaal. Nuttige bijverkoop is praktisch en daar ben ik zowel zakelijk als privé wel van gecharmeerd. Het betekent dat een verkoper verder denkt en snapt wat je als klant nodig hebt. Een nieuwe laptop met de juiste software bijvoorbeeld of een zaklamp met batterijen. Maar schoenen met nieuwe zooltjes? Ik moest even aan het idee wennen.
De naam Superfeet kwam de laatste tijd echter steeds weer terug in gesprekken met klanten en leveranciers. Dit zou het helemaal moeten zijn.  Op een dag komt een Superfeet-vertegenwoordiger bij mij de winkel binnen gestapt. Omdat toeval niet bestaat wil ik er dan ook gelijk alles over weten. Een heldere uitleg volgt en ik krijg mijn eerste paar Superfeet zooltjes om te proberen. Want zoals het met veel dingen werkt: als je het zelf hebt getest weet je pas waar je het over hebt. Gelijk verwissel ik de zooltjes in mijn schoenen en loop een hele week enthousiast en actief rond op mijn nieuwe Superfeet zooltjes. Het resultaat? Pijn. OVERAL. ? Hoe kan dat nou?
Ik besluit de gebruiksaanwijzing te lezen. Tja meestal moet dat van te voren maar ik ben het type ‘ik kom er zelf wel uit’ en lees het pas als het al te laat is. De pijn blijkt er soms bij te horen en er is zelfs een naam voor: gewenningsperiode. Het is aan te raden om bij pijn de zooltjes steeds een paar uur te dragen en er langzaam aan te wennen.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben inmiddels weken verder. De pijn is weg! Sterker nog, ik wil niet meer zonder mijn Superfeet inlegzooltjes. Ik verwissel ze als ik van schoen wissel, loop ermee hard en sta er elke dag op als ik aan het werk ben in de winkel. Vanaf nu valt een Superfeet zooltje bij ons in de winkel dus in de categorie NUTTIGE bijverkoop.  Na weken van zelf testen kan ik volmondig zeggen: Superfeet superfijn!
Kijk voor meer informatie in onze webshop en bestel jouw Superfeet vandaag nog!
SuperFeet

Plaats een reactie