Lezing Tamar Valkenier

Tamar Valkenier groeide op in de stad en jaagde carrières na, eerst als sterrenkok en later als recherchepsycholoog bij de Nationale Politie. In 2015 zegde zij alles op, bouwde een fiets en trok de wijde wereld in. Zij maakte een fietstocht van 12.000 km door Europa, Australië en Indonesië en dat smaakte naar meer.

Zonder ervaring begint ze aan een nieuwe reis. Vier maanden trekt ze met haar paard, kameel en hond dwars door de Altai Bergen van Mongolië. Alle kennis die ze nodig heeft leert ze onderweg. Ze maakt vrienden voor het leven en ontdekt de grenzen van haar comfortzone.

Onlangs leefde ze samen met Miriam Lancewood (schrijfster van het boek ‘’mijn leven in de wildernis’’) twee maanden in de wildernis van Nieuw Zeeland waarbij zij aten van wat de natuur te bieden heeft. Tamar leert wild schieten en bereiden, iets wat voor een vegetariër flinke stappen zijn, maar essentieel blijkt om te kunnen overleven. Het ruige terrein vraagt veel van haar doorzettingsvermogen.

Tamar leeft uit haar rugzak waardoor ze alleen het hoognodige met zich meedraagt. Het reizen bevalt Tamar zo goed dat ze dat tot op de dag van vandaag doet.

Op dinsdagavond 4 juni vertelt Tamar bij Bas Buitensport over de prachtige momenten tijdens haar reizen. Over de essentiële dingen die je nodig hebt om solo zo lang onderweg te zijn én over de momenten dat ze veel doorzettingsvermogen moest laten zien. Want dat full time reizen alleen maar leuk is, is natuurlijk een sprookje.

De lezing (Nederlandstalig) is gratis toegankelijk. Vanwege de beperkte ruimte graag wel even van te voren opgeven. Reserveer jouw plekje door een mailtje te sturen naar info@basbuitensport.nl.

Inloop 19.15 uur, start lezing 19.30 uur.
Locatie Bas Buitensport (Bevrijdingsstraat 11, Wageningen)