Top 5 gewicht besparen

Bij Bas Buitensport specialiseren wij ons in lichtgewicht spullen. Want alles wat je thuis laat is mooi meegenomen! Maak jij al gebruik van de vijf makkelijkste manieren om gewicht te besparen?

1) Kies voor een sneldrogende lichtgewicht handdoek.
2) Merino wollen kleding neemt geen nare geurtjes aan. Gemiddeld kan je een t-shirt van merino wol veel langer dragen dan een synthetisch of katoenen shirt. Wol in de zomer? Jazeker! Wol is warm als het koud is en lekker koel als het warm is. (Tip: via Mountainreporters kan je deze maand een Icebreaker shirt winnen!)
3) Slaap je graag met een kussen? Er zijn verschillende lichtgewicht varianten op de markt van Sea To Summit. Even opblazen en jouw nachtrust kan beginnen.
4) Een stoeltje geeft comfort maar is veelal ook zwaar. Wil jij wel het comfort van een stoel maar niet teveel gewicht? Bekijk dan de stoeltjes van Helinox. Vanaf 640 gram zit je al heel comfortabel! Kom proef zitten bij ons in de winkel.
5) Zonder ducttape moet je eigenlijk niet op reis gaan. Ducttape is hét ideale materiaal om noodreparaties uit te voeren. Een rol ducttape is echter veel te zwaar. Gelukkig kan je ook een strip ducttape kopen. Dat is 1,8 meter reparatiemateriaal zonder het gewicht van een hele rol. Handig!