Workshop houten lepels snijden

Een van mijn leukste ontdekkingen van de afgelopen tijd is het maken van houten lepels. Het is een uiterst meditatieve bezigheid, met als eindproduct een esthetisch en praktisch object. Een blok hout, een bijltje, een recht en een rond mes; meer ingrediënten heb je niet nodig om eigenhandig een lepel te maken. Nou ja, een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen komt wel van pas want helemaal vanzelf gaat het natuurlijk niet.

Ben jij benieuwd hoe het eerste exemplaar van jouw houten lepel eruit komt te zien? Doe dan mee met de workshop houten lepels snijden! Deze workshop wordt gegeven door twee meesters in houtbewerking, Waas en Gert-Jan, zij laten zien welke stappen je moet maken om van een blok hout uiteindelijk een lepel over te houden. Na een korte introductie ga je tijdens deze workshop zelf aan de slag om aan het einde van de avond ook daadwerkelijk met een lepel naar huis te gaan.

Het maken van lepels is niet helemaal ongevaarlijk, we werken immers met scherpe voorwerpen. Als je voorzichtig bent kan er niet zoveel gebeuren maar meedoen is wel op eigen risico. De workshop wordt gegeven in de winkel van Bas Buitensport. Er zijn 8 plaatsen beschikbaar en de kosten zijn 10 euro per persoon inclusief koffie/thee/sap en gebruik van alle materialen.

Aanmelden via email is noodzakelijk om een plekje te reserveren: info@basbuitensport.nl

Let op: het zelf maken van houten lepels is uiterst verslavend en het zou zomaar je nieuwste hobby kunnen worden!

Datum: Woensdagavond 25 april
Locatie: Bas Buitensport, Bevrijdingsstraat 11
Tijd: Inloop 19.15 uur, Aanvang workshop: 19.30 uur, einde 21.30
Kosten: 10 euro pp inclusief koffie/thee/sap en gebruik van alle materialen
Aanmelden: info@basbuitensport.nl