Klompenpad: Nudepad Wageningen

Begin juni 2017 was ik aanwezig bij de boekpresentatie van het boek ”50 nieuwe klompenpaden”. Een vervolg op ”50 klompenpaden” uit 2015. Ook in deze nieuwe editie wordt weer veel aandacht besteed aan het beschrijven van de verschillende landschappen. Daarnaast staan er gedichten, tekeningen en wildpluk recepten in. Dit alles om de mooie wandelroutes nog meer te laten ‘spreken’.

Jan Douwe van der Ploeg schreef de inleiding van het nieuwe boek en tijdens de boekpresentatie gaf hij een korte samenvatting van waar een klompenpad voor staat: ”onbezorgdheid, nieuwsgierigheid en voldoening.” Ik besefte mij dat, alhoewel ik veel van wandelen hou, nog nooit de gehele klompenpaden rondom mijn woonplaats Wageningen had gelopen. Dat werd hoog tijd! Ik was wel benieuwd of ik die voldoening ook zou ervaren tijdens de wandeling. Word je nog verrast als je wandelt in een gebied wat je denkt te kennen?

Ik koos voor het Nudepad. Ik bekeek de route via de handige klompenpaden app en nam het boekje mee als leesvoer tijdens mijn koffie en lunch break. Op de fiets vertrok ik richting ”Restaurant de Blaauwe Kamer” welke het startpunt is van deze rondwandeling van 11 km. Het was prachtig weer en ik genoot van de route. De route nam mij mee naar bekende stukken van Wageningen en wisselde dit af met stukjes dwars door het veld, naar plekken waar ik nog nooit was geweest. Ik werd zeker verrast!

Een klompenpad is te herkennen aan de markeringen langs te route. De app is een handig hulpmiddel, maar gelukkig kan je ook zonder smartphone prima uit de voeten. Het boekje met achtergrondteksten over de verschillende routes is onder andere te koop bij Boekhandel Kniphorst en Bas Buitensport (15 euro).

Kijk hier voor een impressiefilmpje van het Nudepad.